Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

CAD by měl dohnat změny v komerčním softwaru

Čtvrtek, 22 Leden 2015 17:15

Tags: CAD | Cloud | John McEleney | Onshape

Cloud Websites-1504Před čtrnácti dny jsme dali čtenářům k dispozici překlad textu Jona Hirschticka, kterým otevřel blog na webu společnosti Onshape. Včera (21. 1.) zde přibyl článek Johna Mc Eleneye, generálního ředitele firmy Onshape, s názvem Business Software Has Dramatically Changed – It’s Time For CAD To Catch Up. McEleney zde rozebírá důvody, proč je Google tak úspěšný s Google Docs a také proč se firma Onshape pustila do vývoje CADu na cloudové bázi. Článek jsme opět přeložili a pro čtenáře bude bezesporu zajímavý i úplný konec, kde je odkaz na registraci pro vyzkoušení pre-produkční verze Onshape.

Google Docs jsou pro svoje pohodlné a pochopitelné funkce pro spolupráci preferovanou aplikací pro zpracování textu v naší kanceláři. Ale není pochyb o tom, že Microsoft Word zůstává i nadále dominantním softwarem pro psaní dokumentů na pracovišti nebo doma.
S aplikací Word dosáhl Microsoft snu, jakého chce docílit každá společnost, když začíná – vytvořit monopol. Každý používá Word od Microsoftu. A jeho Office byl mezi nejziskovějšími a obecně přijatými sadami aplikací na světě.
Avšak nyní Google Apps jasně přebírají značný podíl na trhu od Microsoft Wordu. V současné době se Google může pochlubit více než 6 milióny platícími podniky a institucemi, jako součástí své (více jak 120miliónové) uživatelské základny.
Důvodem je, že lidé k nim mohou přistupovat rychle, mohou snadno spolupracovat, a že jsou cenově – ve většině případů – zdarma. Microsoftu lze přičíst k dobru, že vzal na vědomí změny světa a agresívně se snaží přesunout své podnikání z baleného softwaru na Office 365, což je cloudová verze jeho balíčku Office. S Officem 365 tak společnost udělala obrat o 180°.

Probuzení do cloudu
Pravdou je, že bez ohledu na to, jak velký a silný jsi, nemůžeš ignorovat poučku podnikání: „Změň se nebo zemři“.
Podívejte se na některé z hlavních poskytovatelů softwaru v dnešním světě. Navštivte webové stránky společnosti Oracle, nebo společností SAP, IBM, Infor či jiných, zabývajících se ERP systémy. Okamžitě si všimnete, že všichni z nich mají v popředí cloud.
Závažné zprávy o cloudu byste asi v internetovém věku očekávali od společností, jako Salesforce.com. Ale já mluvím o tradičních starých podnikových IT aplikacích. Všechny z nich tlačí cloud do popředí.
Není žádnou záhadou, proč se všechny významné softwarové firmy stěhují do cloudu. Je to proto, že jejich zákazníci jim pořád říkají, že jsou unavení utrácením času, peněz a energie na instalaci, údržbu a podporu podnikových IT systémů.
Chtějí jen, aby se uživatelé přihlásili a používali aplikace – bez zmatků kolem nákupu serverů, instalování serverů v datovém centru, zajišťování přístupu k síti pro tyto servery, zabezpečování jejich údržby a obsluhy, ověřování, že mají správné záplaty pro operační systém a dostávají správné aktualizace služeb. Nevadí další potíže s pohyblivými licencemi, umožňujícími soubory bezpečně sdílet a synchronizovat s mobilními zařízeními. (Jen čtení seznamu úkolů je vyčerpávající!)

CAD vstupuje do cloudu jako poslední
Vzhledem k tomu, že obři z jiných odvětví jsou stále čipernější, se náš vlastní průmysl jeví jako zaostávající. Mnozí se ptají, zda cloud bude mít ve strojírenství své místo. CAD průmysl je jedním z posledních velkých aplikačních odvětví beroucích cloud na vědomí.
Můžete si všimnout, že někteří CAD hráči začínají o cloudu mluvit a někteří z nich dělají malé krůčky směrem k „jako cloudovému“ obchodnímu modelu. Například rozšiřují svou cenotvorbu tím, že nabízejí pronájem nebo leasing modelů. To je pro uživatele dobrá zpráva, ale nejde to dostatečně daleko.
Žádná z hlavních CAD společností dnes nenabízí skutečné řešení založené na cloudu, natož skutečné zcela občanské mobilní řešení. Navíc žádný prodejce neumožňuje platit za CAD software měsíčně – a nedává vám možnost přistupovat odkudkoliv, kdykoliv a na jakémkoli zařízení. (Měsíční platby nabízí Siemens u Solid Edge – pozn. redakce)

My ve společnosti Onshape věříme, že CAD uživatelé si zaslouží mít všechny výhody cloudové/mobilní revoluce, to je důvod, proč jsme začali od základů.
Teď je řada na vás. Zkuste Onshape – (níže můžete kliknout a požádat o přístup). Rádi uvidíme, co v cloudu vytvoříte!

SignUp Onshape-1504

Přihlaste se, pokud:

  • Jste ochotni sdílet údaje o návrhu projektu
  • Budete udržovat veškeré informace o Onshape jako důvěrné
  • Nepracujete (přímo či nepřímo) pro CAD dodavatele nebo prodejce

 


Mohlo by vás zajímat: