Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Novinky, které byste si neměli nechat ujít

Autor článku: Redakce   
Pondělí, 23 Říjen 2017 00:00

Tags: BuzzFelt | BuzziPleat | cre8 | CSM | Design | Framery

novinky ilustracniKonkurence na trhu práce je dnes taková, že se firmy doslova přetahují o každého šikovného jedince. Jak v tomto souboji zvítězit? Třeba tím, že vytvoříte komfortní pracovní prostředí, v němž se zaměstnanci budou cítit jako doma. Pomoci k tomu mohou i produkty, které pro vás ze svého portfolia vybrala společnost cre8, jež se zabývá interiérovým designem pracovního prostředí.


Autor fota: www.baraprasilova.com (showroom cre8)

Tichý chod

Jak prokázala nedávná studie společnosti Cambridge Sound Management (CSM), akustické podněty – zejména řeč – jsou tím, co lidi při práci ruší nejvíce. Na rušení hovory spolupracovníků si podle CSM stěžuje třetina lidí pracujících v administrativě. „Hluku se v otevřených prostorách nevyhneme, šíří se jako vlna ve všech směrech, ale můžeme mu do cesty postavit překážky, a tím ho významně redukovat,“ říká Daniel Verlooven, ambasador belgické značky BuzziSpace, který nedávno na pozvání cre8 přednášel v Praze. Společnost BuzziSpace je světovým lídrem v oblasti akustických prvků pro kancelářské prostory. Její produkty ze speciální zvukově-izolační textilie BuzziFelt připomínající plsť, jež je vyrobená výhradně z recyklovaných plastových lahví, jsou nejen funkční, ale také elegantní a dokážou tak vylepšit i vzhled kanceláří. „Příkladem může být nejnovější BuzziPleat připomínající květinu či slunce. Tím, že se při ručním šití pravidelně vrství více látky na sebe, se pohlcování hluku násobí,“ vysvětluje Jan Bastař, jednatel cre8. BuzziPleat je k dispozici v několika barvách a ve dvou rozměrech o průměru 100 a 150 centimetrů. Umístěn může být vertikálně i horizontálně, do jeho středu lze přidat třeba osvětlovací těleso.


Foto z archivu: BuzziSpace

Soukromí

Na správném pracovišti by vždy měla být možnost vyřídit si v případě potřeby soukromý hovor či promluvit si mezi čtyřma očima. Ostatně – podle výše zmíněného průzkumu si důvěrné informace v open space nechtě vyslechne až 53 procent lidí. Se zvonícími telefony lidé nezřídka zamíří do zasedací místnosti – prostě proto, že nic jiného není k dispozici. „Pokud by měli možnost menších prostor, určitě by je využívali. Navíc by jeden případně dva lidé neblokovali celou zasedací místnost, která má úplně jiný účel,“ míní Jan Bastař. Ideálním řešením jsou budky Framery Q určené pro jednoho či dva uživatele. Jsou dokonale zvukotěsné, osvětlené, vybavené elektrickou zásuvkou a řízeným větráním, takže v nich můžete pobývat, jak dlouho chcete. „Zařídit je lze běžnými či sklápěcími stolky a různými křesílky, jejichž uspořádání má několik variant, podle toho, jaké činnosti se chtějí její dočasní ,,obyvatelé“ věnovat, popisuje Jan Bastař a dodává, že v kancelářích mohou být umístěné prakticky kdekoli – u zdi i ve volném prostoru. Potřebnou dávku soukromí tak vytvoříte velmi snadno a bez nákladných stavebních zásahů.


Foto z archivu: cre8

Zdravé sezení

Ergonomických židlí a kancelářský křesel je celá řada, ale nejlepší může být je jedna. A to je Aeron Chair od značky Herman Miller. Na trh byla uvedena už v roce 1994 a od té doby se jí po celém světě prodalo více než sedm milionů kusů. Letos navíc prošla důkladným redesignem – reaguje tak na nejnovější poznatky o zdravém sezení. „Všechny její části byly upraveny tak, aby se zvýšil komfort sezení,“ říká Jan Bastař a přidává pár podrobností: „Úhel rámu byl upraven o 1,8 stupně dopředu, aby tělo zůstalo i při různých způsobech sezení ve vzpřímené poloze. Přibylo osmizónové odpružení, nastavitelná sakrální opěrka udržuje přirozené zakřivení páteře a natočení pánve vpřed. Materiál je prodyšný a přitom velmi příjemný. V podstatě všechny její prvky jsou nastavitelné. K dispozici je ve třech barvách a třech velikostech.“


Foto z archivu: Herman Miller

Pohodlí během pauzy

Kanceláře se dnes stále častěji budují jako více zónové a jednou z nezbytných součástí jsou i místa pro relaxaci. Pro někoho je to prostor na cvičení, pro jiného terasa s úžasným výhledem a pro třetího třeba stolní fotbálek. Jednu věc ale ocení všichni a to je ale možnost posedět si v pohodlném sofa se šálkem čaje či kávy. „Při zařizování takového prostoru byste měli myslet na variabilitu a snadnou možnost přemisťovaní sedacího nábytku, aby si ho každý mohl otočit, přesunout či posunout podle svého,“ říká Jan Bastař a dodává: „Doporučuji modulární systém Symbol od britské značky naughtone. Do České republiky jsme ji dostali teprve nedávno. Kromě kvalitních materiálů a špičkového řemeslného zpracování, které zaručuje dlouho životnost, se vyznačuje i výjimečným designem a širokou paletou barev. A uspořádat ho na nekonečně mnoho způsobů.“


Foto z archivu: naughtone

O firmě cre8

Společnost, kterou v roce 2010 založili dva společníci Jan Bastař a Michal Havrda, se specializuje na interiérový design pracovního prostředí. Ve spolupráci s předními architekty zařizuje kanceláře tuzemských i zahraničních subjektů. Využívá k tomu produktů předních světových výrobců jako je Herman Miller, Sancal, Viccarbe, BuzziSpace, Framery a dalších. S výsledky práce společnosti cre8 se můžete setkat například ve společnosti ManpowerGroup v pražském Florentinu, v kancelářích SAP či v pražských a bratislavských kancelářích Amazonu.


www.cre8.cz
www.facebook.com/cre8.cz
www.instagram.com/cre8_cz
e-mail: samkova@seteva.cz


Mohlo by vás zajímat: