Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

ZW3D 2013/14 – univerzální CAD/CAM s maximální kompatibilitou

Autor článku: Jiří Tomíček   
Pátek, 27 Červen 2014 15:51

Tags: 3D tisk | CAD | CAM | Software | ZW3D

ZW3D 2013/14Řeší potřeby konstruktérů i technologů. Díky velice výkonnému hybridnímu jádru můžete navrhovat i velmi složité plochy a tělesa. ZW3D je zároveň připraveno načíst data většiny výrobců CAD a následně je díky technologii přímé editace rovnou upravit a připravit pro výrobu na 2- až 5osých strojích, a to beze změny uživatelského prostředí. ZW3D se vyvíjí 25 let a CAD modul může směle konkurovat i těm nejvěhlasnějším CAD softwarům na světě.

Nástroje pro konstruování a volnoplošné modelování patří mezi špičku CAD programů. Kromě nástrojů pro modelování má ZW3D mnoho nástrojů pro léčení načtené geometrie, Formy, Plechy, Rapid prototyping, 3D drátové geometrie, Vizualizaci, Animaci, 2D výkresy atd.

ZW3D 02

Navrhování a design

Díky velmi intuitivnímu prostředí se spoustou nápovědních prvků je snadné začít se ZW3D pracovat a vytvořit své první návrhy. Základní kurz „Naučte se ZW3D za 3 hodiny" (na Youtube kanálu ZWSOFT CZ) vám pomůže rychle začít. Vestavěná správa projektu vám umožní všechny části projektu umístit do jednoho souboru a tím mít projekt přehledně pod kontrolou a na jednom místě. Všechny strojírenské funkce jsou jednoduché a dostupné, a tak svůj návrh můžete rychle sestavit a pomocí propojených výkresů, CAM a dalších ... připravit do výroby.

Reverzní inženýrství

ZW3D obsahuje celý modul pro práci se skenovanými nebo zaměřenými mračny bodů a jejich úpravu a další zpracování v navrhované geometrii a následné odeslání přímo na obráběcí stroje.

ZW3D 2013/14

Rapid prototyping

3D tisk je důležitý při vytváření prototypových modelů a díky funkcím ZW3D, jako je rozdělení STL modelu a podobně, si můžete model pro tisk výborně připravit a poslat na zpracování.

Formy

Jsou jedna z nejsilnějších stránek ZW3D. Tento modul vám pomůže s návrhem dělicích čar a povrchů, automaticky analyzuje jádro a dutinu a má mnoho funkcí pro návrh chlazení, vyhazovacích mechanismů, elektrod, kusovníků, rámu formy a dalších prvků výrobců, jako je HASCO, LKM, FUTABA a další.

ZW3D 2013/14

Obrábění 2x–5x

ZW3D má svůj vlastní CAM modul, který je součástí ZW3D, a pracujete tak v jednom uživatelském prostředí na jedněch společných datech. ZW3D CAM podporuje 2- až 5osé obrábění na CNC centrech nebo soustruzích a má mnoho předpřipravených postprocesorů. Dráhy nástrojů můžete optimalizovat a pomocí HSM dosáhnout vyšší produktivity obrábění. Dále máte k dispozici knihovnu nástrojů, kterou si můžete upravovat dle svých potřeb. Simulace obrábění a technologický plán vám umožní zjistit časy stroje a připravit dokumentaci pro technology. Výsledný kód pak můžete dále editovat.

Autor článku působí ve společnosti CADservis, s. r. o.
www.zwsoft.cz


Mohlo by vás zajímat: