Google překladač: English Deutsch

Exkluzivní partner sekce

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Siemens NX přináší multidisciplinární nástroje pro vývoj výrobků na jednotné platformě

Autor článku: Redakce podle tiskové zprávy   
Pondělí, 06 Listopad 2017 00:00

Tags: D model | Mentor Graphic | RFLP | Siemens NX

nx ilustracniSpolečnost Siemens představila nejnovější verzi systému NX. Ta uživatelům přináší návrh nové generace, řešení simulace a nástroje pro obrábění, které společnostem plně umožní využít koncepci digitálních dvojčat v podnikových procesech. Protože NX aktivně propojuje elektrické, mechanické a řídicí systémy díky nové technologii Mentor Graphics Capital Harness a Xpedition, jedná se v současné době o jedinou skutečně multidisciplinární platformu.

„Výrobky jsou stále složitější a je nutné, aby nástroje pro jejich vývoj tento trend kopírovaly svou multidisciplinární povahou a inovativními funkcemi. Nejnovější verze Siemens NX představuje unikátní multidisciplinární platformu kombinující mechanické, elektrické a řídicí systémy. Úzká spolupráce mezi těmito doménami návrhu eliminuje chyby, šetří čas i náklady a především přináší zákazníkům inovativnější výsledky.“
Bob Haubrock, senior viceprezident divize Product Engineering Software, Siemens PLM Software

Nový systém NX je škálovatelný nástroj pro vývoj výrobků metodami RFLP (Requirements, Functional, Logical, Physical). Systém tak ještě více prohlubuje propojení mezi virtuálními a fyzickými doménami návrhu výrobků. Inovativní technologie Convergent Modeling konstruktérům umožňuje bezproblémově pracovat se síťovanou i přesnou geometrií. Navíc kombinuje nástroje pro optimalizaci návrhu, tvorbu pokročilé geometrie, kreslení volných tvarů i parametrické navrhování a přináší uživatelům zcela nový typ synergie známý jako generativní návrh.


Vyvarujte se nákladných elektromechanických problémů při vývoji nového produktu s NX 12. Spojením elektrických, mechanických a řídicích systémů dodává NX 12 skutečně multidisciplinární návrhovou platformu.

I když NX 12 je na trhu oficiálně něco přes měsíc, tisková zpráva o jejím uvedení už přinesla i názory některých zákazníků. Například Allan Behrens ze společnosti Taxal říká: „Nejnovější verze NX je bezpochyby významným mezníkem pro společnost Siemens i její zákazníky. Nová vylepšení v oblastech konvergentního modelování, aditivní výroby a generativního i multidisciplinárního návrhu jsou opravdu působivá. Myslím, že zákazníci budou potěšeni, že se jim jejich investice vrátí v podobě lepších funkcí a výkonnějších nástrojů pro stále náročnější návrhy výrobků a výrobních systémů. Tento vývoj softwaru je v souladu se zaváděním nových postupů práce s velkými sestavami a na modelech založeném inženýrství. Nedávné začlenění produktu Mentor EDA, nástrojů pro správu kabeláže a funkcí pro tvorbu desek s plošnými spoji do NX znamená, že portfolio řešení Siemens nemá na trhu konkurenci, a to nejen v oblasti automobilového a leteckého průmyslu.“

  • Integrace s produktem Mentor Graphics přináší základ pro skutečný multidisciplinární návrh
  • Nástroje generativního návrhu vytváří optimalizované organické návrhy, které kombinují facetové modelování s tradičními modely pomocí technologie konvergentního modelování
  • Aditivní výroba a 3D tisk se prosazují jako moderní metody vývoje a realizace výrobků

Propojení elektrických a mechanických systémů

Elektronika se rychle stává nezbytnou součástí všech výrobků bez ohledu na odvětví, takže je velmi důležité, aby elektro- a mechaničtí inženýři během vývoje výrobku spolupracovali. Díky technologii z nedávno získaného produktu Mentor Graphics nabízí nejnovější verze NX přímé propojení návrhů elektrických a mechanických systémů. Díky propojení elektrických obvodů a 3D modelu tak nyní mohou konstruktéři navrhovat konfigurace kabeláží a kabelových svazků bez obav z pozdějších oprav kvůli elektromechanickým problémům.


Výrobky s vestavěnou elektronikou lze v NX 12 navrhovat ještě jednodušeji díky propojení mezi elektrickými, mechanickými a řídicími systémy.

Potrubní systémy

Multidisciplinární spolupráce ovšem není omezena jen na návrh elektroinstalace. Také v odvětvích, kde se používá velké množství potrubí, například u stavby lodí, se naplno projeví výhody úzkého propojení mezi diagramy instrumentace a 2D schematickými rozvrženími. Nové nástroje v NX umožňují inženýrům navrhovat schémata potrubí a instrumentace ve 2D a zároveň zachovat asociaci s 3D modelem. Tato dříve nevídaná synchronizace může odstranit chyby a zrychlit návrh složitých výrobků a systémů.


Mohlo by vás zajímat: