Google překladač: English Deutsch

PLM Teamcenter Mobility

Tags: Siemens | Software | Teamcenter

siemens2-01Správné rozhodnutí kdykoliv a kdekoliv na světě

Aplikace Mobility řešení Teamcenter poskytne vašim pracovníkům díky mobilnímu přístupu nepřetržité připojení k prostředí správy životního cyklu výrobků (PLM) v rámci řešení Teamcenter, ať už obcházejí výrobní halu nebo jsou na cestách. Zásadní rozhodnutí mnohdy nepočkají, až se vrátíte ke svému stolu, díky aplikaci Teamcenter Mobility budete mít požadované informace k dispozici v potřebný čas.

Uživatelé, kteří potřebují pracovat s informacemi v systémech PLM, už nejsou vázáni na své pracovní stanice. Nová zařízení, jako chytré telefony a tablety, přispívají významnou měrou ke zvýšení produktivity pracovníků v technických a výrobních oborech, jakož i ke zvýšení efektivity podpory a údržby. Produktivitu potřebuje zvyšovat každý a dnešní konkurenční prostředí tlačí na maximální zhodnocování všech zdrojů, zejména těch lidských. Aplikace Teamcenter Mobility usnadňuje rozhodování v kontextu řešeného problému vždy tam, kde je třeba rozhodnout. Dovolí vám tak opustit pracovní stůl a ponechá vám volnost pohybu po místech, kde se děje to podstatné. Výhody aplikace Teamcenter Mobility překračují hranice běžných „stolních" pracovních prostředí. Aplikaci lze využít i v oblastech, které byly dosud odděleny od systémů PLM.

Aplikace Teamcenter Mobility přenáší do mobilních zařízení užitečné funkce systémů PLM, jako je třírozměrné zobrazování, které se v minulosti většinou neobešly bez systému CAD ve stolním počítači. Zjednodušené modely JT lze otevřít z libovolného místa na webu a prohlížet si je tehdy, když jste připojeni k serveru Teamcenter, i během práce off-line. Procesy podložené tištěnou dokumentací, které mohou podléhat různým interpretacím a chybám při ručním přepisování, můžete nyní nahradit připojením k mobilnímu systému PLM, čímž eliminujete chyby a zkrátíte procesní cykly.

S mobilními technologiemi mohou týmy rychleji reagovat na aktuální problémy. Čím dříve se vaše rozhodnutí zařadí do proudu pracovních činností, tím dříve mohou ostatní podnikat další kroky v procesu. Zaměstnanci pracující on-line si mohou při přesunech z místa na místo bez problémů stáhnout informace přes síť WiFi nebo mobilní připojení a kdykoli přejít k práci off-line a později zpět do stavu on-line. Neomezený přístup znamená stoprocentní dostupnost. Uživatelé tak mohou být plně produktivní, zkrátí se prostoje a tím se podpoří zeštíhlení provozu. Rozhodování kdykoli a kdekoli optimalizuje vaše pracovní toky. Můžete tak dosáhnout významného vylepšení procesů a zajistit ještě vyšší produktivitu celé organizace.

siemens2-02Bezpečné, spolehlivé a snadno ovladatelné mobilní prostředí

Aplikace Teamcenter Mobility rozšiřuje už tak rozsáhlé možnosti spolupráce řešení Teamcenter o bezpečné připojení mobilních zařízení. Integrací mobilních funkcí do svých obchodních procesů PLM si zajistíte všudypřítomný přístup k informacím se stejným zabezpečením na úrovni uživatelů, jaké již využíváte v řešení Teamcenter. Ze stolního počítače, z notebooku, tabletu či chytrého telefonu, prostřednictvím sítě WiFi nebo širokopásmového mobilního připojení, vždy se můžete spolehnout na vysokou úroveň ochrany duševního vlastnictví vaší společnosti. Aplikace Teamcenter Mobility se snadno používá a dodává vaší práci osobní charakter, protože počítá s tím, kdo jste a čím se zabýváte. Automaticky vkládá do e-mailů správné informace, jako je vaše jméno a kontaktní e-mail, a přidává dokonce i odkazy na položky, které chcete připojit. Vyžaduje-li některá úloha další funkce, můžete snadno otevřít klienta Teamcenter ve webovém prohlížeči v kontextu úlohy, kterou právě provádíte, a plynule pokračovat v práci. Samozřejmě se také můžete jediným dotykem vrátit zpět do aplikace Mobility.

Příklady z praxe

Změnová řízení – Je-li některý z důležitých kontrolorů právě na cestách, může se zdržet celý proces. S aplikací Teamcenter Mobility v mobilním zařízení mohou uživatelé kontrolovat, řadit a filtrovat své úlohy spolu s přidruženými dokumenty a podle potřeby je schvalovat nebo zamítat.

Kontrola návrhů – Uživatelé si mohou při kontrole návrhu zapisovat do mobilního zařízení poznámky, například o položkách akcí, které jim byly přiděleny, a stahovat nezbytné podpůrné informace včetně dvourozměrných kreseb, třírozměrných produktových dat, výsledků analýz a specifikací. Proces řešení problémů mohou zahájit okamžitě – dokonce ještě v režimu off-line – dokud mají všechny informace v čerstvé paměti.

Výrobní procesy – Pracovníci ve výrobě často potřebují přístup k technickým údajům o výrobcích, k výrobním plánům a procesům nebo k informacím o kvalitě. Z mobilního zařízení si uživatelé mohou prohlížet nejaktuálnější informace v digitální podobě. Informace tak budou přesnější a přístup k nim pohotovější než v dobách, kdy bylo nutné spoléhat pouze na tradiční statické papírové výkresy. S mobilním zařízením v ruce mají tito uživatelé přístup k tomu, co potřebují, tehdy, kdy to potřebují. Odpadá čas strávený hledáním vhodného stolního počítače nebo terminálu.

Služby a opravy v terénu – Pracovníkům zajišťujícím servis by často výrazně usnadnily práci aktuální podrobné pokyny k opravám. Aplikace Teamcenter Mobility může například technikům, kteří v terénu opravují letadlo, poskytnout přístup k postupu právě prováděné opravy z mobilního zařízení přímo v místě činnosti, i když právě leží pod strojem.

Logické rozšíření vašich obchodních procesů

Jelikož jsou vaše obchody a vaši pracovníci v současnosti mobilnější než kdy dříve, nezbývá, než aby s nimi vaše obchodní procesy držely krok. Aplikace Teamcenter Mobility představuje další logický vývojový krok řešení Teamcenter, který vám umožní podporovat procesy PLM v rámci celého podniku. Aplikace představuje klíčový prvek vize společnosti Siemens PLM Software zaměřené na systém HD-PLM (High Definition PLM). Umožňuje uživatelům tohoto systému přístup k informacím v systému PLM, které přesně odpovídají jejich individuálním potřebám, neboť informace aktivně umisťuje do digitálního kontextu, který je přizpůsoben roli uživatele. Systém HD-PLM aktivně pomáhá uživatelům při společném pracovním rozhodování tím, že jim dodává jasné informace prostřednictvím vysoce intuitivní vizuální prezentace, která je nyní k dispozici i v mobilní verzi. V systému HD-PLM si uživatelé rovněž mohou ověřit osvědčené postupy firmy, které jsou pro právě prováděnou úlohu vhodné. Systém HD-PLM umožňuje společnostem přijímat lepší rozhodnutí, která vedou ke kvalitnějším výrobkům.

Zdroj: Siemens Industry Software, s. r. o.,
AXIOM TECH, s. r. o.


Mohlo by vás zajímat: