CADnews

12. července 2007

| registrace ZDARMA | starší čísla | odhlášení | ceník inzerce


Aktuální číslo časopisu IT CAD




Software a data

SolidWorks 2008 očekávejte v létě
SW2007_726.jpgSpolečnost SolidWorks ohlásila SolidWorks 2008, novou verzi vlastního 3D CAD softwaru. Produkt SolidWorks 2008 dostal nové intuitivní a čas šetřící uživatelské rozhraní a působivou 3D grafiku, postavenou na SolidWorks Intelligent Feature Technology (SWIFT), která zrychluje návrh výrobku a zahrnuje pokročilé schopností projektové analýzy. Více jak 250 uživateli žádaných zlepšení v nové verzi dává uživatelům možnost soustředit se na řešení návrhů a ne na používání softwaru, a účinně používat existující návrhy pro úsporu času a zaručení přesnosti. To také pomáhá uživatelům zlepšovat svoje návrhy již dopředu poskytnutou zpětnou vazbou o kvalitě a schopnosti návrh vyrobit.
Důraz je kladen na poznatky nových uživatelů. Intuitivní workflow předvídá, které nástroje bude uživatel potřebovat v souvislost s konkrétním úkolem, a dělá je snadno dostupnými. Rozhraní zlepšuje zobrazení reality v okně, redukuje nutné pohyby myší, poskytuje možnost průkopnických úprav a umožňuje výběr úlohově založených příkazů. Tyto vlastnosti pomáhají etablovat SolidWorks jako na používání nejjednodušší 3D CAD systém, zaměřením uživatelů na jejich návrh a minimalizací zástupných problémů.

pokračování

Nová verze UGS NX CAM Express
NXcam726.jpgDivize UGS PLM Software společnosti Siemens A&D oznámila vydání UGS NX CAM Express Verze 5. Tato nejnovější verze nabízí vylepšené uživatelské prostředí, přednastavené prostředí pro obráběcí centra, nové sady obráběcích strojů a průlomovou technologii Free Flow Machining. UGS NX CAM Express je plně funkční univerzální NC aplikace z řady produktů UGS Velocity Series. S jeho pomocí mohou výrobci zvýšit hodnotu jejich strojového vybavení nastavením programovacího systému přímo na míru.
pokračování

PTC ohlásila Pro/TOOLMAKER 8.1
ProToolmaker728.jpgSpolečnost PTC oznámila novou verzi produktu Pro/TOOLMAKER 8.1. Krátce po akvizici NC Graphics v květnu 2007 se PTC zaměřila na dodávky kompletních řešení pro optimalizovanou tvorbu nástrojů a vysokorychlostní přesné obrábění. Pro/TOOLMAKER je samostatná softwarová aplikace, která poskytuje multiCAD podporu pro plně asociativní a spolehlivé NC programování dráhy nástroje pro Pro/ENGINEER a jiné CAD systémy.
Tvůrci nástrojů vyžadují prvotřídní řešení pro náročné požadavky jednotlivých výrobních zákazníků, které obstojí v konkurenci na trhu. Schopnost vytvářet formy a matrice rychle a přesně je důležitá pro výrobní proces a celkový cyklus vývoje produktu. Historicky byly tyto nástroje vytvořeny ve 2D CAD prostředích, ale stále více jsou navrhovány v 3D CAD/CAM systémech.
pokračování

D-Cubed a 3D DCM zefektivňují konstrukční návrhy v NX5
sie728.jpgUGS PLM Software, divize společnosti Siemens A&D oznámila, že D-Cubed Profile Geometry Manager (PGM) a 3D Dimensional Constraint Manager (3D DCM) přinášejí nové a zásadní zefektivnění návrhu ve verzi UGS NX 5. NX 5 je první verzí, která zahrnuje komponentu PGM pro vytváření skic. PGM se opírá o skicování založené na správě 2D vazeb D-Cubed a zvyšující produktivitu správou vyšší úrovně operací, které udržují soudržnost skici. Při ofsetu skici komponenta PGM automaticky vkládá, odebírá, ořezává a prodlužuje hrany a zachovává tak platnou strukturu profilu.
NX 5 obsahuje první implementaci 3D DCM v modulu NX Routing - konstrukční prostředí pro vytváření elektrických a mechanických subsystémů. Použitím 3D DCM jsou konstruktéři schopni lépe řídit umístění kabeláže a potrubí pomocí rozšířených možností kótování a vazeb. Dále NX 5 nabízí podstatné vylepšení v oblasti definování vazeb sestavy (také díky 3D DCM) poskytnutím efektivnějšího a srozumitelnějšího prostředí pro skládání sestav.
pokračování
Uživatelé

Solid Edge V20 testovali uživatelé
huntsville-725.jpgDivize UGS PLM Software pozvala uživatele do Huntsville ve státě Alabama, aby si zde otestovali novou verzi rozšířeného nástroje UGS Solid Edge. Jedním z nich byl i ing. Tomáš Kopecký, konstruktér opavské společnosti Ostroj. Právě Ostroj před rokem a půl zakoupil na třicet licencí Solid Edge se záměrem přejít od softwarů IDEAS a AutoCAD na Solid Edge a sjednotit kreslící programy pro konstruktéry. I za účelem dalšího rozvoje byli konstruktéři pozváni do Spojených států, aby si novou verzi Solid Edge vyzkoušeli a mohli přispět svými připomínkami – ing. Kopecký jako jeden z problémů uvádí práci s velkými sestavami, kdy konstruktér často naráží na hardwarové nároky sestav a rychlost. Město Huntsville nebylo vybráno náhodou, protože toto dvoutisícové městečko je sídlem vývojového centra UGS PLM Software specializujícího se na Solid Edge. Kromě toho tu sídlí centrum vývoje amerického raketového programu a svá výzkumná střediska zde má i řada technologických a průmyslových firem.
pokračování

Vyhlášení soutěže Revit Open pro studenty VŠ
RevitOpen728.jpgSpolečnost Autodesk, společně s Kabinetem modelového projektování Fakulty architektury ČVUT (MOLAB), vyhlásila soutěž Revit Open pro studenty vysokých škol s architektonickým nebo stavebním zaměřením v České a Slovenské republice. Cílem je vytvořit návrh soběstačného a ekologického objektu pro krátkodobé, tj. turistického ubytování. Objekt by měl zohlednit minimální provozní náklady, minimální provozní zátěž pro životní prostředí a charakterem by měl směřovat k nízkoenergetickému domu. Studie 3D modelu bude řešena v softwaru firmy Autodesk, konkrétně s využitím AutoCAD Architecture, Revit Architecture a pro vizualizaci Autodesk 3D Studio Max.
pokračování

Účastníci ArtCampu 2007 kreslí s Autodeskem
ArtCamp728.jpgS využitím produktů AliasStudio či SketchBook Pro od společnosti Autodesk se mohou ponořit do tajemství digitálního designu účastníci třetího ročníku letní školy umění ArtCamp, který probíhá v Plzni právě v těchto dnech (9. - 13. července). Koncepce jednotlivých dní kurzu je založena na přibližně dvouhodinové prezentaci daného tématu "naživo" jedním z lektorů, profesionálních designérů. Poté následuje přibližně hodinová přednáška o daném nástroji. Odpoledne jsou věnována vlastní práci za podpory jednoho z lektorů. Účastníci kurzu pracují se softwarem SketchBook Pro a AliasStudio firmy Autodesk, který je spolu s pracovními stanicemi a tablety Wacom k dispozici po celý kurz. Kurzy vyučované v rámci ArtCampu 2007 jsou určeny pro širokou veřejnost se zájmem o umění a design a o získání či prohloubení praktických zkušeností v daných oborech při práci v mezinárodním a multikulturním prostředí pod vedením zkušených a renomovaných českých umělců-pedagogů.
pokračování
Hardware

Acer ColorBoost pro videoprojektory
colorboost726.jpgVideoprojektory Acer s technologií DLP (dnes všechny modely této značky) budou v blízké budoucnosti vybaveny technologií ColorBoost. Tato technologie je založena na optimalizovaném podání barev přizpůsobeném realistickému zobrazení pastelových barev, které jsou používány ve většině aplikací a snímcích.
pokračování

GPS systémy Navigon vstupují na český trh
GPS Navigon 7100V červnu vstoupila na český trh společnost Navigon. Jedná se o předního světového dodavatele vyspělého navigačního softwaru, hardwaru a přenosných GPS zařízení. Jeho řešení využívají formou OEM mnozí renomovaní výrobci navigačních systémů a automobilů, včetně společností Sony, Seat nebo BMW. Na českém trhu bude Navigon zastupovat brněnská společnost Agora plus.
pokračování
CA.. & GIS společnost

Autodesk posiluje obchodní tým
Martin_Penaz_725.jpgTým pražské kanceláře společnosti Autodesk posílil Martin Peňáz (nar. 1978), který 1. června nastoupil na pozici Key Account Managera pro Českou republiku, Slovenskou republiku a země jihovýchodní Evropy. Jeho úkolem je především rozvíjení vztahů s významnými zákazníky v regionu a vyhledávání nových akvizičních projektů z oblasti velkých průmyslových podniků. Martin Peňáz má více než osm let zkušeností z prodeje podnikových informačních systémů (ERP) ve výrobním sektoru. Pracoval jako Account Manager v českých pobočkách společností Fujitsu Services (dnes S&T) a Geac (dnes Infor) a naposledy jako Key Account Manager pro výrobní sektor a automobilový průmysl ve společnosti Axperience. Ve společnosti Autodesk Martin Peňáz navazuje na úspěšnou práci Jana Bucka, který v současné době zastává pozici licenčního manažera.

Track 2.0 v ostrém provozu
GCWareMunich727.jpgSpolečnost GCWare, člen YMS & GCWare Group, spustila během veletrhu Transport Logistic v Mnichově oficiální provoz nového standardu informačních systémů pro Fleet Controlling – řešení Track 2.0. Jde o technologicky zcela inovovanou verzi produktu ITISTrack pro správu vozového parku v reálném čase. Optimalizované a modernizované workflow splňuje náročné požadavky na neustálé sledování a řízení vozidel, personálu, stejně jako i na zabezpečení nákladu. Kombinuje v sobě funkce zaměřené především na uživatelský komfort, snížení toku dat a značnou redukci telekomunikačních nákladů. Nové řešení je multiplatformní, vícejazyčné a plně integrovatelné do dalších vnitropodnikových informačních a ERP systémů. Samozřejmostí je intuitivní ovládání systému jak na straně dispečera, tak u řidiče.
IT akce

Prezentace SolidWorks 2008
SolidWorks_2008_727.jpg3E Praha Engineering a SolidWorks Corporation pořádají prezentace zaměřené na představení 3D CAD systému SolidWorks 2008. Prezentace se budou konat 11. 7. 2007 v Praze, 12. 7. 2007 v eských Budějovicích a 13. 7. 2007 v Mostě. Účast na prezentacích je bezplatná, přihlásit se můžete na telefonním čísle 266 316 374, faxem na čísle 284 823 126 nebo mailem na emailové adrese info 3epraha.cz, nejpozději do pondělí 9.7.2007. Program prezentací se skládá z představení společností 3E Praha Engineering a SolidWorks Corporation, systému SolidWorks s ukázkami možností využití v praxi a diskuze.

GIS konference 2007 naznačila nové trendy
konfYMSsliac726.jpgV příjemném prostředí hotelu Kaskády ve Sliači se po dvou letech, ve dnech 19. a 20. června 2007, opět sešla komunita odborníků z oblasti geoprostorových IT řešení na tradiční GIS konferenci. Už pošesté ji spolu s hlavním organizátorem YMS podpořili i technologičtí a mediální partneři. Prezentace byly orientované na technologické novinky z dílen producentů softwaru i dodavatelů specializovaných dat, jako i na konkrétní řešení v různých oblastech jejich aplikace. Zabírali široké spektrum témat, od nových dimenzí katastru nemovitostí a dalších aplikací ve státní správě, přes řízení velkých technologických celků v prostoru, až po speciální aplikace navigačních informačních systémů při zvyšovaní bezpečnosti a zlepšování samotné dopravy na cestách i řekách.
pokračování
 
červenec - 2007
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345
Tipy časopisu :
 1.10. -5.10.  MSV 2007, Transport a Logistika 
 23.10. -27.10.  INVEX, DIGITEX 
 7.11. -8.11.  16. konference GIS ESRI a Leica Geosystems v ČR 

Přidej akci

CADnews zasílá redakce edice IT Business * Vydavatelství CCB s.r.o., Okružní 17, Brno 638 00 *Tel/Fax.: +420/ 545 222 779 CADnews je vám pravidelně zasílán na základě vaši registrace. Pokud si již dále nepřejete, abychom vám CADnews zasílali, kontaktujte nás prosím. Náměty a připomínky k obsahu zasílejte na adresu odpovědného redaktora, TOPlist