Google překladač: English Deutsch

Vyhrávat zkušenosti?

Středa, 14 Březen 2007 17:20
Naučit se cokoli nového je spojeno s vyvinutím značného úsilí. Učíme-li se něco, co nás nás nebaví, o čem nevíme, jak to uplatnit a jak se nám to bude hodit, jde o boj, po kterém zůstává v hlavě poloprázdno. A naopak. Když vím, k čemu se nové znalosti budou hodit, co mi přinesou, je mnohem snadnější motivovat se k osvojení nových schopností. Vhodným motivačním nástrojem pro studenty škol – ať už středních či vysokých – jsou nejrůznější soutěže. Přinášejí nejen možnost porovnat své schopnosti s vrstevníky, ale často napomohou i v pozdějším profesním životě, třeba při hledání zaměstnání. Proto zde přinášíme informaci o několika projektech, v jejich rámci lze změřit své síly – a to i v mezinárodním měřítku. Výběr si nedělá nárok na úplnost. Nejjistějším způsobem, jak mohou školy zapojit své studenty do dalších podobných soutěží je oslovit dodavatele svého CA.. software.

Podzimní kolo ArchitectsJURY.com vyhrál projekt Elisabeth Tower dvojice Andreea Horvath, Kiss Iosif – Andrei z Fakulty architektury a urbanistického plánování v rumunském Cluj-Napoca
Podzimní kolo ArchitectsJURY.com vyhrál projekt Elisabeth Tower dvojice Andreea Horvath, Kiss Iosif – Andrei z Fakulty architektury a urbanistického plánování v rumunském Cluj-Napoca

Inventor Student Design Contest

Soutěž Inventor Student Design Contest vyhlásila Společnost Autodesk jako součást svého programu podpory pro oblast vzdělávání. Studenti vyšších a vysokých škol mohou do 1. května 2007 přihlásit do soutěže své nápadité 3D návrhy, vytvořené v aplikaci Autodesk Inventor. Autoři nejlepších prací mohou vyhrát ceny od společností HP, AMD a 3Dconnexion.
Porotci, mezi nimiž jsou zaměstnanci Autodesku, profesionální návrháři a odborníci z oboru, budou hodnotit přihlášené práce podle toho, jak široce studenti ve svých projektech využívají možnosti aplikace Inventor, podle inovací, které přinášejí, a podle celkové estetické hodnoty. Vítězové budou vyhlášeni 15. května 2007.
„Z dnešních studentů vyrostou budoucí inovátoři a Autodesk jim touto soutěží nabízí možnost prezentovat své nadání a kreativitu,“ říká Paul Mailhot, senior ředitel celosvětových vzdělávacích programů Autodesku. „Pro mladé návrháře je to cenná příležitost dále rozvinout své praktické návrhářské schopnosti a zároveň získat uznání vrstevníků i špičkových odborníků.“
Studenti, kteří mají zájem zúčastnit se soutěže Student Design Contest, se musí nejprve zaregistrovat na portálu Autodesk Student Engineering and Design Community, který najdou na adrese www.students.autodesk.com.
Kromě uznání kolegů a odborníků získají vítězové skvělé ceny:
  • Hlavní cena: špičková pracovní stanice HP xw4400 s grafickou kartou ATI FireGL V7200, 20palcovým LCD displejem a ovladačem 3Dconnexion SpacePilot.
  • První místo: herní systém Xbox 360 s grafikou ATI FireGL od společnosti AMD a ovladač 3Dconnexion SpaceExplorer.
  • Druhé místo: grafická karta ATI FireGL 7200 a ovladač 3Dconnexion SpaceTraveler.
  • Třetí místo: grafické karty ATI FireGL 3300 od AMD a ovladače 3Dconnexion SpaceNavigator – Personal Edition pro pět vítězů třetího místa.
Konkrétní požadavky na přihlášení prací do soutěže a podrobná kritéria, podle kterých budou práce hodnoceny, najdou studenti na webu www.students.autodesk.com/inventorcontest.



ArchitectsJURY.com

Další soutěž, kterou zde zmíníme, je také mezinárodní. Cílí na architekturu a přihlásit se do ní mohou studenti s projekty vytvořenými v systému Archicad.
Soutěž si klade za cíl najít nejlepší studentský projekt a to tak, že porotou je komunita ArchitectsJURY, která rozhoduje o každém soutěžním příspěvku. Předmětem hodnocení jsou vizualizace umístěné na server ArchitectsJURY.com v rozmezí 3. 12. 2006 až 30.04. 2007, každá je automaticky zařazena do soutěže – stačí aby autor zvolil nastavení "Jsem student" (I am a student) v nabídce Předvolby (Preferences). Hodnocen je jakýkoli typ počítačové vizualizace, podmínkou je, že přispěvatel musí být jejím autorem a výchozí model musí být zpracován v Archicadu a jeho souhlas s tím, že v případě vítězství bude jeho projekt použit pro propagační účely firmou Graphisoft. Hlavní cena je lákavá – 15.4 palcový Apple MacBook Pro s procesorem 2.16 GHz Intel Core 2 Duo, 1 GB RAM a 120 GB pevným diskem, na kterém lze pracovat jak s Windows, tak i Mac OS X!
Aktuální kolo soutěže je vypsáno pro období letního semestru 2007.
Prvního kola se zúčastnilo téměř 600 zájemců s více než 1000 vizualizacemi. Konečný výsledek vycházel z téměř 1000000 hlasů návštěvníku webových stránek ArchitectsJURY.com.
Přihlásit se do soutěže je možné na adrese http://www.architectsjury.com



Go Solid Edge 2007

Poslední soutěž, kterou zde dnes zmíníme, vyhlašuje společnost UGS ve spolupráci s Hewlett-Packard pro studenty středních, vyšších odborných a vysokých škol. Jde o první ročník celostátní soutěže „GO Solid Edge 2007.
Úkolem účastníků je navrhnout stolní stojan k LCD monitoru. Stojan bude k LCD monitoru připevněn pomocí 4 šroubů a musí umožnit nastavování LCD monitoru v zadaných mezích a to tak, aby byla zajištěna dostatečná stabilita celé sestavy. Umístění děr se závity spolu a tvar LCD monitoru je specifikován na modelu, který je připraven spolu s podrobným na stránkách české pobočky společnosti UGS – www.ugs.cz.
Pro účast je potřeba vypracovat projekt dle zadání – práce musí obsahovat celkovou sestavu a všechny díly vymodelované pomocí Solid Edge, popsanou funkčnost a výkres s analýzou těžiště sestavy – a po registraci jej zaslat do 30. 6. 2007 na adresu infocz@ ugs.com. Vítěz bude vyhlášen 31. 7. 2007 a získá LCD monitor LP2065 společnosti Hewlett-Packard.