Google překladač: English Deutsch

Je mnoho důvodů, proč právě VariCAD

Čtvrtek, 20 Září 2007 16:22
VariCAD je CAD systém pro strojní inženýrství. Je navržen jako vysoce interaktivní a snadno ovladatelný software, který svými funkcemi pokrývá požadavky konstruktérů. VariCAD je oblíben pro svou rychlost, kompaktnost, snadné ovládání a nízké nároky.
VariCAD je testován a nejčastěji provozován na platformách MS Windows 2000/XP/Vista a Linux (Debian, Fedora Core, RedHat Enterprise, Mandriva Linux, SUSE). Systém je dodáván jako jeden celek, v základní ceně systému jsou obsaženy již všechny moduly, které firma nabízí.



Standardní nabídka

Mezi standardní moduly VariCADu patří 3D modelování, včetně tvorby potrubí a skořepin, 3D sestavy (představují provázanost mezi detaily a sestavou, včetně přenosů následných změn z detailů do sestav a naopak), 2D kreslení, asociativní kótování, knihovny strojních součástí, knihovny symbolů a bloků, rozviny těles, plechových dílů, výpočty a četné nástroje pro práci s negrafickými informacemi (archiv, razítka, kusovníky, správa souborů výkresů, atd.).
Tyto a další nástroje umožňují konstruktérům velmi rychle vytvářet, analyzovat a neomezeně upravovat koncepty návrhů.



Grafické rozhraní

Prostředí systému je navrženo tak, aby umožnilo snadnou a rychlou orientaci uživatele a odpovídalo konstrukčnímu myšlení. Práci usnadní inteligentní kurzor s navigátorem, velké množství zachytávacích a výběrových módů, využití konstrukčních čar ve 2D, atd.
Můžete si vybrat, zda budete virtuální prototyp vytvářet ve 3D a výkresová dokumentace "vznikne automaticky", nebo zda budete kreslit jen ve 2D. Návrh ve 3D je však přirozenější a ve VariCADu je svou filozofii blízký obrábění a montáži, proto je pro konstruktéra intuitivnější a snazší. Po dokončení práce na modelu lze velice snadno a rychle exportem do 2D získat kompletní výkresovou dokumentaci, včetně kusovníků.



Komponenty systému

Systém obsahuje rozsáhlé knihovny strojních součástí pro 2D i 3D (včetně DIN a ANSI), množství symbolů pro kreslení schémat, značky pro kótování svarů, tolerancí a knihovnu razítek.
Máte možnost zadávat negrafické informace (atributy) přímo 3D tělesům a provádět kontrolu jejich přítomnosti pro výstup do archivu nebo informačního systému podniku, tvorbu kusovníků a vyplňování razítek.
K dispozici jsou také výpočty strojních součástí běžně užívaných ve strojírenství, včetně výpočtů kvadratických momentů plochy a modul průřezu v ohybu k osám, těžiště a momentu setrvačnosti těles, objemu, hmotnosti, velikosti povrchu tělesa, dále jsou k dispozici různé kontroly geometrie a 3D prostoru. VariCAD detekuje kolize těles a prověří kromě jiného i smontovatelnost sestavy s následnou grafickou analýzou chyb.
Verze, která byla uvolněna v průběhu května letošního roku, nabízí kromě jiného nové funkce pro tvorbu potrubí, drátů a skořepin. Tyto funkce posouvají schopnosti VariCADu na vyšší úroveň. Další vylepšení uživatelé ocení především u přepracované funkce editace, která umožňuje násobné změny tvarů u jednoho tělesa včetně současné změny polohy.
Na podzim je ohlášena další nová verze, ve které budou hlavně zásadní změny pro práci s negrafickými informacemi.



Podporované formáty

VariCAD pracuje s formáty DWB, DWG (AutoCAD), DXF, IGES, STL, STEP. Exportované soubory VariCADu jsou testovány ve vizualizačních i v MKP a CAM systémech. Dokumentace může být tvořena buď v milimetrech, nebo v palcích.



Standarní výhody

Samozřejmostí je technická podpora pro zákazníky (e-mail, telefon, osobní návštěva, konzultace, školení – hromadná a individuální pro začátečníky i pro pokročilé uživatele).



Reference domácí i zahraniční

Systém VariCAD se prodává nejen v ČR, ale i do zahraničí, mezi naše zákazníky patří v ČR např.: BRANO a.s. divize N. Bor, Bohemia Machine Světlá n.S., ČKD RDC Kutná Hora, ITECO Brno, MEP Postřelmov a.s., NAREX Č. Lípa, v zahraničí např.: Detroit Edison Company (USA), Dixie Metal Products (USA), EADS ITS (Francie), FESTO (Belgie, Irsko), NASA (USA), REHAU (Francie), Subaru Teleskope (USA, Hawai), atd.