Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Vydavatelství CCB rozšiřuje portfolio svých internetových titulů o LinuxEXPRES a OpenOffice.cz

Pondělí, 29 Duben 2013 12:19

office linux1Vydavatelství CCB rozšiřuje portfolio svých internetových aktivit o webové magazíny LinuxEXPRES a OpenOffice.cz. Společnost se na koupi dohodla s dosavadním provozovatelem portálů, firmou QCM. Pro CCB, které vydává odborné časopisy o informačních technologiích a provozuje tematicky zaměřené zpravodajské weby, je to další krok k upevnění pozice na trhu odborných internetových titulů.

„Naše společnost má mnohaleté zkušenosti s vydáváním tematických magazínů. Webové portály chceme dále rozvíjet, obsahově se zaměříme na oblast podnikové informatiky, v níž má open source velký potenciál," uvedl Lukáš Grásgruber ze společnosti CCB. Partnerské vztahy budou podle jeho slov po změně majitele zachovány. Záměrem společnosti je oba portály dál rozvíjet, a to především s důrazem na oblast podnikové informatiky. Vítány jsou proto i nové nabídky spolupráce, zejména příklady nasazení open source v praxi. Oba internetové tituly přešly pod nového majitele 1. dubna společně s portálem MandrivaLinux.cz.

LinuxEXPRES poskytuje praktické a srozumitelné rady uživatelům operačního systému Linux. Portál byl založen v roce 2004 jako tištěný magazín, v roce 2007 se jeho aktivity přesunuly výhradně na internet. Čtenáři zde najdou tematické vizuální návody, recenze a články. Web OpenOffice.cz se od roku 2003 zaměřuje na podporu uživatelů volně dostupných kancelářských balíků založených na OpenOffice.org. Obsah obou webů zajišťuje nezisková organizace Liberix.

CCB, spol. s r.o. je nejstarší soukromé vydavatelství v České republice. Do jeho portfolia patří odborné časopisy IT Systems, T+T Technika a trh, CAD, lifestylové magazíny Brno Business & Style a Golf a on-line portály SystemOnLine.cz, CAD.cz, technikaatrh.cz, ERPForum.cz, HWForum.cz, CRMForum.cz a další. Většina publikací a časopisů vydavatelství CCB je určena pro Českou a Slovenskou republiku.

Obecně prospěšná společnost Liberix se zabývá propagací a podporou svobodných informačních technologií. Jde o softwarové vybavení, které je bezplatně a bez licenčního omezení volně a veřejně k dispozici. Propagace probíhá formou vzdělávacích kurzů, konferencí, publikováním odborných článků a dalšími aktivitami.

(red)


Mohlo by vás zajímat: