Google překladač: English Deutsch

ModuleWorks ve verzi 2017.12 pro CAD/CAM

Autor článku: ModuleWorks (JL)   

Tags: 2017.12 | CAD/CAM | ModuleWorks | Obrábění | RTCP | Strojírenství

moduleworks2017-02c-1801ModuleWorks umožňuje např. simulace 5osého obrábění a drah nástroje. Verze 2017.12 je třetí velkou aktualizací modelu 2017. U pětiosého obrábění najdeme novou funkci pro vyvarování se kolizí nástroje, držáku, upínacího hřídele a obráběného povrchu, kdy je brán v potaz i tvar držáku a vřetena, dále vyladění osy nástroje pro co nejméně pohybů nebo novou funkci pro odstraňování otřepů hran. Novinkami u tříosého obrábění jsou specifikace dodatečné plochy pro obrábění poté, co nástroj prorazil tenkou stěnu obráběného materiálu, či rozšíření plochy pro závěrečné hrubování.

Pro dvouosé obrábění se dají nastavit jedinečné počáteční body pro gravírování a srážení hran, zaváděcí a výstupní profily vertikálního profilu se dají využít pro dokončení gravírování a závěrečné hrubování, pro soustružení je zde nové rozhraní a novou funkcí je možnost přidat drážky na vnitřní povrchy. A konečně v samotné simulaci jsou nově čtyři různé, samostatné náhledy s rozdílnými orientacemi, simulátor řezu nyní podporuje všechny procesy a novinkou je i možnost nastavení stavu RTCP i kratší dráhy.
Více informací o verzi 2017.12 najdete na www.moduleworks.com/moduleworks-release-2017-12 a můžete se také podívat na videa ModuleWorks na YouTube.


Mohlo by vás zajímat: