Google překladač: English Deutsch

CNC obrábění pomocí robotů

Autor článku: Siemens   

Tags: CNC | NX CAM | PLM Software | Robotika | Siemens | Tecnomatix | Vzdělávání | Webináře

Machine-Tool---Digital-Layer s tcm47-1904Skutečně mohou roboti nahradit CNC obráběcí centra?
CNC obrábění bylo dlouho doménou speciálních obráběcích strojů. Vyvrtávačky, vertikální soustruhy, pětiosá centra s naklápěcími stoly nebo soustruhy „Swiss-style“ (zaindexovaný nástroj v ose X) mají za úkol poskytovat efektivní řešení pro speciální operace obrábění. Tím se docílí maximální strukturované efektivity pro specifické operace, ale velké omezení zde představuje pracovní prostor. Jakékoli jeho zvětšení představuje vysoké náklady, protože s pracovním prostorem roste i celý stroj.

Robotické buňky jsou pro víceosé obrábění cenově mnohem dostupnější a nabízejí větší pracovní prostor a jeho využití je zejména pro obrábění s relativně malou požadovanou silou jako je ořezávání, broušení a leštění, odstraňování otřepů, lepení nebo lehké řezání atp.

Úlohy obrábění se liší od tradičních úloh pro roboty, protože je vyžadován plynulý, přesný pohyb vzhledem k obrobku. To je v kontrastu s obvyklými úlohami, jako jsou manipulace se součástmi nebo bodové svařování. Programovat takové úlohy může být s použitím manuálního přístupu nebo pomocí existujících softwarů pro programování robotů obtížné.

Siemens PLM Software integroval ověřený software Tecnomatix pro pokročilé programování robotů se softwarem NX CAM a výsledný produkt nabízí jako řešení NX CAM Robotics Programming. Nabízí tak řešení pro programování robotů pro operace orábění s použitím známých CNC metod programování. NX CAM Robotics Programming umožňuje navrhovat, simulovat, ověřovat, optimalizovat a vzdáleně programovat průmyslové roboty pro obrábění. Toto řešení zefektivňuje a zkvalitňuje tyto vysoce přesné, víceosé operace.

Díky intuitivnímu 3D prostředí programu NX software kombinuje jednoduchost CNC programování se schopností přesně vytvářet, řídit a simulovat složité procesy robotického obrábění
Podívejte se na čtyřminutové video „Představení NX CAM Robotics Programing“ pro získání informací jak se tento software používá.

Registrujte se na webinář a zjistěte více o robotickém obrábění v NX CAM.


Mohlo by vás zajímat: