Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Nový velkoformát Epson Stylus Pro GS6000

Pondělí, 12 Květen 2008 15:55

Epson uvádí na trh Stylus Pro GS6000, 64palcovou velkoformátovou tiskárnu se sadou osmi inkoustů, která nabízí široký rozsah barevných tónů pro vnitřní i venkovní aplikace. Nová sada inkoustů zajišťuje vysoce kvalitní a odolný tisk. Stroj umožňuje snadnou práci s řadou materiálů s povrchovou úpravou i bez ní (například s vinylem). Tím se stává vhodným flexibilním produkčním řešením pro komerční využití. 
Společně se zařízením přichází i nová osmibarevná sada inkoustů typu eco solvent Epson UltraChrome GS (C,M,Y,K,LC,LM,+ O,G), dostupná v efektivních 950ml kazetách. Inkousty Epson UltraChrome GS nešíří nebezpečné těkavé organické látky, takže se jedná o první typ eco solvent inkoustu prezentovaný bez symbolu pro nebezpečné látky. Stroj je tak nejen uživatelsky přívětivý, ale také šetrný k životnímu prostředí. Nově snížená časová náročnost každodenní údržby tiskárny umožňuje její prakticky trvalý provoz.


Epson Stylus Pro GS6000 tiskne až do rozlišení 1440×1440 dpi a produkuje kapičky o objemu 3,7 pl. Pomocí technologie s proměnlivou velikostí inkoustových kapek a polotónové technologie MicroWeave je dosahováno rychlosti tisku až 25m2/h. Rychleschnoucí výtisky jsou odolné proti poškrábání, vodě a UV záření po dobu až 1,5 roku bez laminace. V místech vystavených vysokému mechanickému zatížení a otěru je samozřejmě laminovat lze. Epson Stylus Pro GS6000 podporuje těžké role s hmotností až 30 kg a cívka s automatickým navíjením umožňuje všestrannou správu médií. Standardní rozhraní Giga-Ethernet a USB 2.0 slouží k vysokorychlostnímu připojení. Tiskárna Stylus Pro GS6000 bude podporována většinou dodavatelů RIP.

Tiskárna Stylus Pro GS6000 bude poprvé představena (spolu s novými technologickými řešeními) v oblasti velkoformátového tisku na veletrhu Drupa 2008 (29. 5. až 11.6.).

Přehled klíčových vlastností

  • osmibarevná sada ekologicky rozpustných inkoustů Epson UltraChrome GS a tisková hlava Epson Micro Piezo
  • odolné výtisky pro vnitřní i vnější aplikace
  • rozlišení 1 440×1440 dpi, rychlost tisku 25,3 m2/h
  • snadné použití a ovládání s všestrannou správou papíru a vysokorychlostním připojením
  • Epson Stylus Pro GS6000 bude prodáván za maloobchodní cenu 24,995 EUR (bez DPH) včetně cívky s automatickým navíjením, sady pro údržbu a sady pro první použití (s inkoustem)