Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Nová verze Maple 12

Středa, 14 Květen 2008 22:22

mapledials_820.jpgMaple, známý software pro řešení komplexních matematických úloh a vytváření technické dokumentace, je k dispozici v nové verzi s pořadovým číslem 12. Tento software je hojně využíván na univerzitách pro řešení inženýrských a vědeckých problémů. Pro svoje kvality se stal standardem ve výše uvedených oblastech.

Jednou z nejdůležitějších novinek je možnost přímého propojení s známými CAD systémy jako jsou SolidWorks nebo Autodesk Inventor. Tím mají uživatelé CAD systémů k dispozici matematické schopnosti Maple uvnitř svého CADu, jak pro výpočty, tak pro analýzy. Nová kolekce modelovacích nástrojů Dynamic Systems je použitelná v dynamickém modelování, návrhu řízení, analýzách stavového prostoru a zpracování signálů je další důležitou novinkou.



Seznam nových funkcí a schopností je rozsáhlý. Z oblasti spolupráce s jinými systémy jde o možnosti importovat a překládat kódy MATLABu ke snadnější migraci a implementaci do technické dokumentace. Databázové propojení přistupuje přímo k SQL databázím.

Nové nástroje pro analýzy dále obsahují zlepšenou podporu waveletů. Analýzy na bázi waveletů jsou důležité techniky v kompresi obrazů nebo signálové analýze. Výrazně se zlepšily schopnosti vykreslování a zjednodušilo vytváření technické dokumentace – grafů. Jsou k dispozici i nové typy grafů. Významná zlepšení jsou i v diferenciálních rovnicích a diferenciálně algebraických rovnicích.
Zvláštní novinkou je prvek „Clickable Math“, který navazuje na dříve uvedený „Clickable Engineering“. Cílem této techniky je přinést uživatelům větší komfort při vytváření matematických vztahů. Veškeré operace jsou dostupné myší, různými asistenty, vloženými prvky, a samozřejmě klikáním.