Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Studentská soutěž Autodesk Academia Design 2005

Čtvrtek, 31 Březen 2005 14:26

soutez.jpgVe dnech 17. a 18. března 2005 úspěšně proběhl 11. ročník mezinárodní soutěže studentů středních technických škol v iDESIGN technologiích. Studenti soutěžili ve dvou kategoriích – 2D se softwarem Autocad Mechanical a 3D s Autodesk Inventorem. Se studenty soutěžili i jejich pedagogové ve vlastní učitelské 3D kategorii. Do Brna přijelo soutěžit 129 studentů středních škol z celé České republiky a ze Slovenska, se studenty přijeli i jejich pedagogové.

Soutěž se konala pod záštitou Vysokého učení technického v Brně na půdě Fakulty strojního inženýrství za finanční podpory společností Autodesk s.r.o., Tech Data Distribution s.r.o. a Hewlett-Packard s.r.o. Mediálními partnery byly společnosti Computer Press a.s. a CCB s.r.o. O organizaci soutěže se postarala společnost Computer Agency o.p.s.

Soutěž zahájil a studenty přivítal rektor Vysokého učení technického prof. RNDr. Ing. Jan Vrbka, DrSc., d.h.c. a také děkan fakulty strojního inženýrství prof. Ing. Josef Vačkář, CSc. Po zahájení následovala přednášková část soutěže, slova se ujal pan Marek Čierny ze společnosti Autodesk a v hodinové prezentaci předvedl novinky v iDesign technologiích. Po slavnostním zahájení si studenti ještě zkontrolovali zařazení do soutěžních kategorií a odjeli strávit večer před soutěží na bowling a do kina.

Druhý den probíhala vlastní soutěž v pěti počítačových učebnách Ústavu konstruování Fakulty strojního inženýrství Vysokého učení technického v Brně. Ráno zasedli k počítačům soutěžící v kategorii 2D MCAD a 50 minut se snažili vyřešit zadání. Své práce odevzdali pod vylosovaným číslem, občerstvili se a odešli si prohlédnout expozice Technického muzea. Po krátké přestávce místa u počítačů obsadili soutěžící v kategorii 3D MCAD. Vedle studentů soutěžili i jejich učitelé, jejich úkolem bylo rozkreslení předlohy – kapesních cibulových hodinek. Soutěžní klání trvalo až do dvanácti hodin a zatímco soutěžící oddychovali u oběda po předchozí námaze, 3 skupiny porotců vyhodnocovaly soutěžní práce. Hodinu před vyhlášením výsledků soutěže se studenti i se svým doprovodem sešli v Aule Q Fakulty strojního inženýrství a poslechli si informace o studijních programech na Vysokém učení technickém, dále o možnostech dalšího vzdělávání a prezentaci pana Palety ze společnosti HP.

Ve 2 hodiny odpoledne začalo slavnostní vyhlašování vítězů a rozdělování cen. Hlavní cenou v každé soutěžní kategorii byl digitální fotoaparát od společnosti HP, další hodnotné ceny věnovala společnost Autodesk a mediální partneři soutěže předali soutěžícím roční předplatné časopisů IT CAD a Computer Design. Na závěr byla vyhodnocena škola, jejíž studenti a pedagog se v jednotlivých kategoriích nejlépe umístili.

Vítězný putovní pohár si převzali studenti ze SPŠ Jablonec nad Nisou a jejich učitel si odnesl i již zmíněné kapesní cibulové hodinky. 11. ročník studentské soutěže Autodesk Academia Design 2005 proběhl úspěšně a pořadatelskou štafetu pro příští ročníkpřevzala SPŠ Ostrava-Vítkovice.

Машина вышла в точности минута в "Технология производства молока"минуту, когда мы "Технология производства молока и говядины в сельскохозяйственном предприятии"подъехали к пункту.

Только лошадь, скачущая быстрым галопом, могла "Технология производства молока на животноводческих фермах ОАО 'Каменское'"бы оставить на ней след, но не "Технология производства мяса бройлеров"бегущая спокойной рысцой.

Снова начали открываться шрамы на "Технология производства мяса птицы"его коленях, зажившие больше года "Технология производства овощной продукции для поставки на предприятия переработки овощной продукции города Ожерелье Московской области"назад.

Я не стану пересказывать здесь наши любовные речи.

Выступающие косточки запястий торчали "Технология производства продукции пушного звероводства"из подпаленных манжет "Технология производства органических удобрений"его кожаной куртки как наручники.

На пешеходах тоже "Технология производства продуктов птицеводства на промышленной основе"были огненные костюмы, и мне казалось, что я был одиноким "Технология производства продуктов утководства"туристом в городе матадоров.