Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

TEBIS a výroba forem

Čtvrtek, 26 Červen 2008 13:59
DSC06835_826.jpgVe středu 25. června uspořádala ve svém kuřimském sídle společnost MCAE jednodenní bezplatný seminář na téma "TEBIS a výroba forem". Seminář představil vhodnou příležitost k uvažování nad vlastními procesy a získání přehledu, v jakém rozsahu je možno Tebis využít jako procesní platformu. Firmy, zabývající se výrobou forem, s úspěchem využívají Tebis k přípravě CAD dat a s jeho pomocí navrhují a řídí elektrody, vytvářejí programy pro obrábění oceli a grafitu, NC programy pro vrtání a elektroerozivní obrábění, provádí kontrolu elektrod a forem. Od začátku do konce na jediné platformě. Prezentací se ujali pracovníci pořadatelské firmy i hosté. Jako první přivítal zhruba čtyřicítku účastníků ředitel společnosti MCAE, Ing. Miloslav Drápela. Pak ve zhruba čtyřech hodinách s přestávkami na občerstvení účastníků se ujali postupně slova Martin Tkadlčík, opět Miloslav Drápela, Libor Čech, jako speciální host Michael Klocke z firmy Tebis a Jiří Michele ze školícího střediska nedaleké TOS Kuřim. V přednáškách se účastníci dozvěděli více o procesu výroby a správy elektrod, o obráběcích procesech založených na firemním know-how, nové technologii 2.5D, novinkách v 3+2 obrábění, zmíněny byly také nejzajímavější moduly Tebisu. Michael Klocke představil dva konkrétní zákazníky Tebisu (G. A. Röders a Hummel Formen), u kterých nasazení Tebisu znamenalo značné zvýšení produktivity práce a dramatické snížení chybovosti. Jiří Michele představil firmu TOS Kuřim, její výrobní program a pozval účastníky školení na malou exkurzi přímo do závodu TOS.
Před oficiálním programem a po jeho skončení, stejně jako po dobu přestávek, si účastníci školení procházeli celkem 10 modelových pracovišť (Workshopů). Zde se mohli seznámit jak s Tebisem, tak s ostatními produkty a službami, na které se zaměřuje společnost MCAE. A tak ke slovu přišli další pracovníci MCAE, kteří představili optické skenery a optické měření ATOS, rychlou výrobu prototypů, 3D tisk a vakuové formování a odpovídali při tom i na všetečné dotazy.
Prostor pro diskusi a sdílení informací, stejně jako příjemná atmosféra akce, jistě přiměje všechny zúčastněné přijmout pozvání i na další podobné semináře.


Jedním z nejzaměstnanějších prezentátorů byl Martin Tkadlčík.

Zajímavou přednášku měl Michael Klocke z Tebisu (uprostřed).
Zde v rozhovoru s Miloslavem Drápelou (vpravo) a Josefem Mačákem.

Zájem byl i o optické měření - zde ATOS II, automatizace rotačním stolem.

Tisky z 3D tiskárem přitahovaly jak magnet.

Pracoviště s předvedením rychlé a kvalitní rekonstrukce ploch s Tebis RSC.

Prezentace Jiřího Micheleho ze školícího střediska TOS Kuřim.