Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Nemetschek Allplan představuje mobilní řešení

Pátek, 08 Srpen 2008 17:52
Nemetchek832.jpgNové a čas spořící řešení pro sběr dat na staveništích odhaluje Nemetschek Allplan. Při práci s On-Site Solutions 2008 mohou projektanti, inspektoři, stavební dělníci a manažeři rychle zadávat a vyhodnotit měření, vady nebo jiné technické údaje přímo na staveništi. Uživatelé mají poprvé možnost převést zapsaná data do Allplanu BIM 2008 a zobrazit je v nové stavbě. To znamená vyšší kvalitu dat a lepší plánování hospodárnosti. On-site Survey 2008 je nejpokrokovější metodou pro mobilní sběr dat. Řešení může být použito pro vytvoření digitálních plánů podlaží obratem ruky – například s dotykovým perem na tablet PC nebo notebooku, vstupem dat přes klávesnici nebo prostřednictvím bezdrátového přenosu dat z ručního laseru. Je tak odstraněn časově náročný krok ručního zadání, překreslení rozměrů a stavebních údajů. Systém poskytuje podrobné plány místností, deník měření a dokumentaci, které mohou být vytištěny nebo dále upravovány. Zde jsou některé příklady toho, co v Allplanu BIM 2008 lze udělat: 3D projekční software umožňuje převody třídimenzionálních konfigurací místností, stejně jako fotografií, filmů nebo hlasových nahrávek. Stěny, okna, dveře a radiátory mohou být převedeny jako nativní komponenty nebo jako inteligentní značky. Nové stavební konstrukce v Allplanu také podporují stavební řízení se všemi plány podlaží, sekcemi, pohledy a soupisy. Architekti a projektanti tak získají komplexní stavební informace pro vylepšení svých plánovacích procesů. Správný záznam závad představuje významný blok výdajů ve stavebnictví: odborníci odhadují, že přibližně 25 procent slev v konečném účtování připadá na závady.
S aplikací On-Site Inspector 2008 mohou stavbyvedoucí snadno zaznamenávat a vyhodnocovat závady a poškození na zdivu a dokončené stavbě a dále je plynule zpracovávat v systému řízení jakosti. Systém také umožňuje používat "špendlík" pro označení místa ve výkresu, kde byla vada zjištěna. Pro lepší dokumentování je také možné přidat více informací, jako jsou fotografie, texty a obrazové záznamy. Tímto postupem se vyhneme vícenásobným vstupům stejných údajů při současném zkrácení času potřebného pro vstup dat. Tato aplikace je užitečná nejen pro zaznamenání závad na stavbě, je také důležitým nástrojem pro správce budov.
On-Site Photo 2008 je novým nástrojem pro projektanty, stavební dozorce, stavbyvedoucí a dělníky pro grafické určení rozměrů. Aplikace umožňuje uživatelům převádět fotografie budov z digitálních fotoaparátů a skenerů a použít jednu nebo dvě referenční délky k opravě snímků na přesné rozměry. Složitá měření na staveništi již nejsou nutná a uživatel může přesně vypočítat stavební rozměry – obvykle s přesností až na jeden centimetr. On-Site Photo vytváří pro projekty nové možnosti: opravené fotografie mohou být umístěny přímo pod CAD výkres tak, že fotografie i výkres jsou navzájem přesně v souladu.
Nový produkt je k dispozici okamžitě u autorizovaných obchodníků.