Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

OpenMind uvedl hyperMILL 2009.1

Úterý, 16 Prosinec 2008 00:57

Feature-Erkennung.jpgDalší aktualizace od OpenMindu zahrnuje širokou škálu vylepšení ve všech modulech, tj. Od 2,5D po 5osé obrábění, změna posuvů během hlubokého vrtání, 3D hrubování s minimálním úběrem materiálu nebo nové funkce v pětiosém souvislém frézování. Zvyšuje se také efektivita používaní všech funkcí. OpenMind se v hyperMILu soustředil oblast přípravy obrábění, zejména na různé analýzy, které pomáhají při návrhu technologie obrábění. Na několik kliknutí mají uživatelé informace o poloměrech, druzích ploch, rozměrech a podobně. Výběrem dvou prvků lze určovat vzdálenosti mezi nimi, řezy a úhly. Analyzují se také výrobní informace jako jsou tolerance, druhy prvků jsou zobrazeny standardní a barevné kódované tabulky, které mohou být uchovány v hyperMILLu. Takto zpracované informace mohou usnadnit např. vrtání a kapsování.

2D_Konturfraesen_01.jpgVýše zmiňovaná efektivita může být například v novém způsobu reprodukce obrábění u identických, podobných nebo symetrických tvarů. Změny na originále se rychle přenesou i na kopie , přičemž každý parametr se může nastavit samostatně. Navíc každý transformovaný program může být kontrolován na kolize. Na to navazuje práce nad operacemi z pohledu opětovného používání firemních výrobních postupů. Také podrobná knihovna nástrojů přispívá k detailnější kontrole kolizí.

Inovovanou funkcí ve 2,5D obrábění je konturové obrábění, které zkracuje dobu zpracování. Funkce zahrnuje speciální vlastnost pro automatické ořezání dráhy vůči neobrobeným částem a optimalizace přejezdů. Také se vylepšilo rozeznávání a zpracování kapes včetně ostrovů nebo otevřených kapes. Při zpracování tříosého a pětiosého zbytkového obrábění už nemusíte vybrat jen předchozí nástroj, ale také můžete zvolit předchozí operaci ze které se převezmou potřebné informace. Vylepšily se volby definice hranic obrábění a také se zrychlil samotný výpočet dráhy.