Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Virtuální sochaření

Pátek, 08 Leden 2010 17:15

Tags: Software | Virtuální realita

proteanspaceship1001.jpgSpolečnost Tactus Technologies oznámila vydání produktu Protean, sochařské a modelovací softwarové aplikace - intuitivní 3D virtuální hlíny, která umožňuje rychlý návrh scény pro projektování, animace a další aplikace. Protean zjednodušuje možnost dělat 3D objemové modelování v reálném čase.  Jeho jednoduše použitelná nástrojová modelovací struktura umožňuje rychlý návrh a prototypování. Síla spočívá v použití zdokonalené matematické reprezentaci hlíny. Protean zavádí nový přístup, který umožňuje modelování složitých 3D tvarů intuitivněji a účinněji než jakýkoliv jiný komerční modelovací systém. Hlavní výhodou oproti tradičnímu ručnímu modelování hlíny je to, že umožňuje posouzení širší palety návrhů.
Protean by měl doplnit stávající nástroje pro design a modelování průmyslových designérů, projektantů, výtvarných umělců, sochařů, architektů, animátorů, tvůrců her, obchodníků, bioinženýrů atd. Jako tvůrčí nástroj napodobuje intuitivní hlína Protean modelovací postupy a umožňuje snadno deformovat - stlačovat, tahat, kroutit a protahovat materiál virtuální hlíny.
Uživatelé mohou "cítit" materiál jako v reálném světě s pomocí hmatových zařízení Falcon od firmy Novint Technologies.
Programátoři Tactus Technologies dodávají, že nový software umožňuje návrhářům vytvářet složité organické tvary rychleji než konvenční metody modelování, a přitom jednodušším způsobem, s použitím jediného manipulačního režimu hlíny pro usnadnění 3D formovací schopnosti obsažené v softwaru. Společnost Tactus zdůrazňuje, že Protean není CAD systém, ale umožňuje výrobu vysoce kvalitních třídimenzionálních tisků pomocí technologie Rapid Prototyping.
Proteanem vytvořené 3D modely mohou být také výhodně importovány do komerčních programů, jako je například 3D Studio Max, a sloužit jako nedílná součást rozsáhlejších animací či projektů designu výrobků.
Protean byl vyvíjen tři roky a byl částečně financován National Science Foundation a pochází z laboratoře Virtual Reality na univerzitě v Buffalu. Více informací o Proteanu najdete na www.proteanclay.com.

Mohlo by vás zajímat: