Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Maplesoft rozšiřuje možnosti automobilových modelů

Úterý, 12 Leden 2010 16:27

Tags: CAE | Software | Strojírenství

maplesimtl1002.jpgSpolečnost Maplesoft oznámila přídavnou součást knihovny pro fyzikální modelování a simulace produktu MapleSim. MapleSim Tire Component Library vybavuje uživatele MapleSim průmyslově standardními díly platných modelů pneumatik. Kromě toho, lineární a uživatelsky definované modely pneumatik zajišťují pružnost při výzkumu a analýzách. Díky snadno použitelnému „ukázat a kliknout” MapleSim grafickému prostředí mohou být tyto plně parametrizované platné modely integrovány do stávajícího dynamického modelu vozidla pouhým přetažením dílu do plánu a propojením s modelem vozidla.

Přídavné komponenty připravují konstruktérům v automobilovém průmyslu cestu pro výrobu přesnějších a komplexních modelů automobilových systémů v reálném čase. Tímto novým nástrojem může být také rozšířen výzkum a analýzy v oblasti dynamiky vozidla a řízení stability.

S MapleSim Tire Component Library získá uživatel následující klíčové vlastnosti:
  • Kinematické veličiny, jako úhel směrové úchylky pneumatiky, podélný skluz a úhel sklonu jsou odvozeny automaticky a jsou uživateli k dispozici. Tyto veličiny se používají k určení sil a momentů pneumatiky.
  • Konstruktéři mohou řídit způsob výpočtu skluzu a valivého poloměru pneumatiky včetně přechodových jevů pomocí diferenciálních rovnic zahrnujících relaxační délky.
  • Jsou podporovány následující průmyslové standardy modelů pneumatik: Fiala, Calspan a Pacejka 2002.

Pro vlastní výzkum a vývoj aplikací mohou být jednoduše konstruovány pomocí intuitivního rozhraní uživatelsky definované modely pneumatik. Vzhledem k tomu, že MapleSim Tire Component Library je plně integrovaný přídavný balíček do MapleSim, mohou díly modelů pneumatik plně využívat funkce, které jsou k dispozici v MapleSim. Více informací o tomto produktu naleznete na webu Maplesoftu.
Jednouživatelská profesionální licence MapleSim Tire Component Library je k dispozici v USA a v Kanadě za 2995 dolarů. Lze uplatnit objemové a akademické slevy. Českým prodejcem je brněnská firma Czech Software First (CS1.).


Mohlo by vás zajímat: