Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Zero-Gravity Arm omezuje zranění a šetří peníze

Středa, 27 Leden 2010 17:08

Tags: SolidWorks | Uživatelé

zerog1004.jpgDlouhodobé a opakované používání nástrojů pro těžkou práci ničí zdraví dělníků a zisky firem. Firma Equipois  z Los Angeles používá softwarový CAD systém SolidWorks k tomu, aby poskytla důmyslný prostředek doslova se vzpírající gravitaci. Člověkem obsluhovaná paže zeroG této firmy pomáhá pracovníkům manévrovat nákladem o hmotnosti až 16 kilogramů, jako kdyby nic nevážil, ale při naprosté svobodě pohybu. Paže zeroG snižují počet pracovních úrazů a potíží a zároveň zlepšují dovednosti v některých předních světových výrobních firmách i v americké armádě.
Equipois používá SolidWorks pro návrh všech svých výrobků a vytváření výrobních výkresů. Simulace návrhu, které by jinak přes externího dodavatele stály až 6000 dolarů a trvaly čtyři týdny, mohou být nyní provedeny ve firmě v době kratší než jeden den. Se SolidWorks byl projektový cyklus zkrácen na devět měsíců a umožňuje bez problémů komunikovat s kanceláři na East Coast.
ZeroG zvyšuje produktivitu tím, že pracovník je schopen používat výkonnější nástroje déle, ale s menší únavou. Snižuje možnost zranění, prakticky vylučuje přílišnou námahu a opakující se stres. Zlepšuje kvalitu tím, že pracovníci uplatňují svou jemnou motoriku i na nejnáročnější úkoly.
Zákazníci Equipoisu kvitují významné snížení rizika zranění, zkrácení času až o 75 %, lepší využití pracovních sil (například starší nebo menší pracovníci bezpečně manévrují těžkým nářadím) a hmatatelné zlepšení kvality výrobků.
Jedna z největších automobilových společností na světě používá zeroG pro eliminaci zranění na montážní lince, výrobce rekreačních lodních motorů Mercury Marine nasadil zeroG na operace broušení lodních šroubů a vyřešil tak 30letý ergonomický problém.
SolidWorks hrál klíčovou roli při podpoře vývoje zeroG a pilotních projektů, stejně jako při uvedení dvou nových produktů Equipois a univerzálního montážního systému upravujícího technologii do široké škály výrobních prostředí.
Equipois se opírá o autorizované prodejce SolidWorks GoEngineer a Prism Engineering a jejich průběžné softwarové školení, implementaci a podporu.

Mohlo by vás zajímat: