Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

DLP projektory Sharp jsou připraveny na prostorový obraz

Pondělí, 15 Březen 2010 20:28

Tags: Hardware | Projektory 3D

sharp_xr_55x_1011.jpgSpolečnost Sharp představila novou řadu 3D-ready projektorů. Díky DLP technologií a možnosti propojení se speciálními 3D zatmívacími brýlemi nabízejí tyto modely perfektní zážitek ze sledování 3D filmů. Použití BrilliantColor technologie zaručuje kvalitní detaily a obraz ve vysokém rozlišení, který lze přízpůsobit podle osobních požadavků. V minulosti 3D projektory vyžadovaly dva propojené projektory, které promítaly datový tok pro levé a pravé oko odděleně. Nové 3D-ready DLP projektory zkombinují dva datové toky v jeden výstupní signál, který je promítán střídavě v rychlých sekvencích.

Klíčovým předpokladem pro tento systém je 120 Hz technologie použitá v projektorech Sharp. V kombinaci se speciálními 3D zatmívacími brýlemi, které mají skla z tekutých krystalů, která jsou synchronizována s výstupním signálem a střídavě se zatmívají a propouštějí obraz, jsou jednotlivé snímky zobrazovány střídavě v rychlých sekvencích (ve frekvenci 60 Hz pro každé oko). Tímto způsobem sleduje levé oko pouze sudé snímky určené pro levé oko a pravé liché. Mozek diváka automaticky spojí tyto samostatné pohledy do jednoho a vnímá je jako jeden prostorový obraz.

Další podmínkou pro perfektně ostrý 3D obraz je DLP-link technologie firmy Texas Instruments. Divák se dívá na obraz generovaný DLP čipem pomocí miliónů mikrozrcátek. Čip ovládá jednotlivá zrcátka při odrážení a směřování světleného paprsku a produkuje tak realistické 3D efekty.

S hodnotami jasu až 4500 ANSI lumenů a statickým kontrastem 2 500:1 je prostorový obraz jasně viditelný i v obtížných světelných podmínkách. 3D ready DLP projektory mají XGA rozlišení 1024 x 768 pixelů a fungují také v 2D režimu.

Revoluční je rovněž podání barev nových 3D ready DLP projektorů. Díky technologii BrilliantColor firmy Texas Instruments využívají projektory barevnou paletu, která využívá šesti barev (RGBWCY) místo obvyklých tří. Tento systém zaručuje přesnější podání barev a proto mohou být jednotlivé odstíny reprodukovány velmi přesně.

Pět nových 3D-ready DLP projektorů je speciálně navrženo pro používání ve školách, v konferenčních sálech, ale hodí se i do prostorově omezených místností, například jako součást domácího kina. Díky schopnosti zobrazit 3D obraz jsou ideální pro vědecké vizualizace, zobrazování matematických modelů nebo designových studií.


Mohlo by vás zajímat: