Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Upgrade na AutoCAD 2011 přináší až 44% nárůst produktivity

Pondělí, 16 Srpen 2010 12:35
autocad08_10_1033.jpgPoradenská firma David S. Cohn Consulting porovnávala produktivitu verzí AutoCAD 2011 a AutoCAD 2008 u typických návrhových procesů v nejrůznějších odvětvích. Agentura dospěla k závěru, že při přechodu z aplikace AutoCAD 2008 na AutoCAD 2011 dosahují uživatelé v průměru 31% zvýšení produktivity. Uživatelé, kteří upgradovali na AutoCAD 2011 a Windows 7 a zároveň si pořídili novou pracovní stanici, dosáhli dokonce 44% nárůst produktivity.
David S. Cohn, všeobecně uznávaný odborník na práci s aplikací AutoCAD a prezident nezávislé poradenské firmy nesoucí jeho jméno, testoval AutoCAD 2011 tak, že vybral osm návrhů, z nichž většina by typickému uživateli zabrala jednu hodinu, půl den a až celý den práce. Došlo k dramatickému nárůstu celkové produktivity. Vypracování všech osmi návrhů v aplikaci AutoCAD 2008 zabralo 13 hodin a 24 minut, zatímco v aplikaci AutoCAD 2011 trvalo dokončení stejných úkolů 9 hodin a 16 minut.
Studie poradenské agentury zjistila, že jednodušší ovládání díky uživatelskému rozhraní spolu s novými vlastnostmi a funkčností u obvyklých výkresů znamená nárůst produktivity jednotlivých uživatelů o 15 až 94 %.

Studie zdokumentovala nárůst výkonnosti v následujících oblastech:
  • 50% nárůst produktivity díky nové funkčnosti v oblasti modelování povrchů, asociativnosti povrchů a materiálů.
  • 40% nárůst produktivity díky použití kót a vazeb jako poznámek.
  • 39% nárůst produktivity díky vylepšeným funkcím šrafování a editace uzlů.
  • 20% nárůst produktivity díky rozhraní pásu karet, nástrojům 3D Gizmos, výběru předmětů, navigaci pomocí 3D nástroje Autodesk ViewCube a možnosti vytvořit povrch protažením obloukové hrany tělesa.
Nejdražší položkou je pro konstrukční a návrhářské firem čas. I po 28 letech práce na tomto produktu je záměrem Autodesku neustále přinášet novou a zdokonalenou funkčnost, která pomůže návrhářům a konstruktérům dokončovat projekty rychleji a ve stejné nebo vyšší kvalitě. Studie dokázala, že AutoCAD 2011 svou rychlostí, výkonem a flexibilitou, jež umožňuje zvýšit úroveň dokumentace a navrhování, naplňuje požadavky na vyšší produktivitu.
Studie AutoCAD 2011 Productivity Study je dostupná zde.