Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

AutoCAD na platformě Apple MacIntosh

Středa, 01 Září 2010 14:17

Tags: Autodesk | Mac | Software

macbook1035.jpgPosledního srpna oznámila společnost Autodesk dosažitelnost softwaru AutoCAD 2010 pro Mac. Je vlastně s podivem, že tuto platformu, oblíbenou mezi grafiky, designéry a s obrovským počtem uživatelů především v Severní Americe, dokázala tak dlouho opomíjet. Nyní každopádně má tato verze AutoCADu, jako jeden z nejrozšířenějších softwarů pro profesionální design a navrhování, naději na odbyt mezi dalšími miliony uživatelů po celém světě.

Autodesk také představil novou mobilní aplikaci AutoCAD WS pro IPAD, iPhone a iPod touch, která umožní uživatelům upravovat a sdílet své AutoCAD návrhy i  v této oblasti. Do testování beta verze se zapojilo více než 5000 zákazníků a pomohlo tím tento produkt odladit a zdokonalit.

„Kombinace této nové verze AutoCADu a rozšíření AutoCADu na IPAD, iPhone a iPod touch je velkým krokem v úsilí Autodesku k urychlení designu a k jeho zpřístupnění ještě většímu počtu lidí, aby mohli utvářet svět kolem sebe,” řekl zástupce Autodesku Amar Hanspal.

Také společnost Apple ústy svého zástupce Philipa Schillera novou verzi AutoCADu pochválila a prohlásila o ní, že s jejím hardwarem tvoří ideální kombinaci pro milióny profesionálních projektantů a návrhářů.

AutoCAD pro Mac OS X
AutoCAD pro Mac má intuitivní rozhraní, které přijde Mac uživatelům známé a zpřístupňuje řadu výkonných vlastností a funkcí AutoCADu zákazníkům, kteří se rozhodli pracovat na počítačích Mac.
AutoCAD pro Mac plně využívá Mac OS X, včetně grafického prohlížeče designových souborů Cover Flow, vícedotykového ovládání na noteboocích Mac, Magic Mouse a Magic Trackpad pro intuitivní panorámovací a zoomovací funkce. Do AutoCADu pro Mac byl rovněž začleněn charakter vzhledu uživatelského prostředí a rozmístění ovládacích prvků dané uživatelskými zkušenostmi. S podporou pro nativní tvorbu a editaci souborů ve formátu DWG nabízí AutoCAD pro Mac také snadnou spolupráci s dodavateli, zákazníky, klienty a partnery bez ohledu na platformu.
Soubory vytvořené v předchozích verzích AutoCADu se v AutoCADu pro Mac dají bez problémů otevřít, což zvyšuje produktivitu snížením časově náročného překladu souborů a mazáním převáděných dat.
Hodnota AutoCADu pro Mac je dále posílena o rozsáhlé API (application programming interface) a flexibilní možnosti přizpůsobení vestavěných pracovních postupů, jednoduchý vývoj aplikací a přizpůsobení nebo uživatelské konfigurace pro nastavení obrazovky podle individuálních pracovních postupů a potřeb projektu.

Rozšíření AutoCADu na IPAD, iPhone a iPod Touch
Autodesk rovněž oznámil mobilní aplikaci AutoCAD WS, novou bezplatnou* aplikaci, která brzy bude k dispozici prostřednictvím App Store, která rozšiřuje AutoCAD na to iOS společnosti Apple. Tato mobilní aplikace umožní uživatelům AutoCADu upravovat a sdílet soubory AutoCADu na zařízeních IPAD, iPhone a iPod Touch, takže mohou spolupracovat s ostatními v reálném čase i na cestách.
AutoCAD pro Mac bude rovněž nabízena zdarma* studentům a pedagogům v rámci Autodesk Education Community, kde je k dispozici ke stažení více než 25 softwarových Autodesk produktů pro inspiraci vzdělávání a pomoc v přípravě studentů na úspěšnou kariéru.
Autodesk uznává popularitu Mac platformy mezi studenty a poskytuje jim AutoCAD pro Mac tak, aby  mohli získat potřebné dovednosti tím, že mají přístup ke stejnému softwaru, který profesionálové používají každý den.
AutoCAD pro Mac a mobilní aplikace AutoCAD WS bude k dispozici v Severní Americe a Evropě počátkem letošního podzimu.
Podrobnosti a podmínky nákupu najdete zde.


Mohlo by vás zajímat: