Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Sygic přináší on-line dopravní informace do navigací v ČR

Pátek, 01 Říjen 2010 13:16
cr_traffic_1039.jpg

Sygic spolu s CE-Traffic uvádějí službu on-line dopravních informací v České republice. Služba je dostupná pro navigační software Sygic Mobile Maps a Sygic Aura na všech kompatibilních zařízeních na platformách iPhone, Windows Mobile, Symbian, Android a Maemo. Zákazníci si mohou tuto doplňkovou službu předplatit na adrese Sygic. Uživatel si vybere svůj operační systém a region navigační aplikace, kterou vlastní a systém mu nabídne dostupné služby.


Společnost CE-Traffic poskytuje detailní dopravní informace na základě technologie Floating Car Data, která neustále monitoruje dopravní situaci na všech hlavních silnicích a ulicích. CE-Traffic je poskytovatelem detailních dopravních informací a dopravních dat o plynulosti provozu pro region střední Evropy. Dopravní data Jsou generována s podporou technologie plovoucích vozidel na základě vzorku desítek tisíc vozidel pohybujících se v regionu střední Evropy. Dopravní data společnosti CE-Traffic zahrnují především informace o okamžitých rychlostech dopravních proudů, o úrovni dopravní zátěže, očekávaných časech průjezdů a očekávaných zpožděních. V současné době běží systémy monitoringu dopravy na území Polska, České republiky a nově takové Slovenska. Data o plynulosti provozu jsou určena pro využití v navigačních systémech, pro média pro potřeby prezentace aktuálního stavu dopravy a také pro veřejnou správu pro potřeby monitoringu dopravy v reálném čase.

Uživatelé navigačních aplikací Sygic, s aktivovanou službou Real-Time Traffic budou dostávat detailní informace o dopravních problémech, které snižují plynulost dopravy - informace o kolonách, výrazných či mírných zpomaleních, o dopravních nehodách či práci na silnici. Tyto informace se budou zobrazovat na mapě v reálném čase podél zvolené trasy. Díky službě Real-Time Traffic tak mají uživatelé vždy přehled o podmínkách na cestě a vědí co očekávat. Řidič se může rozhodnout objet těžko průjezdný úsek alternativní trasou. Navigační program nabízí automatické nebo ruční přepočítání trasy a okamžitě navrhne novou.

Služba dopravních informací využívá mobilní datový přenos, jehož cena není zahrnuta v ročním poplatku za využívání služby, a závisí na konkrétního operátora a balíku datových služeb uživatele. Množství přenesených dat lze kdykoli zkontrolovat v menu Settings - Online services.