Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Externí pevné disky WD s rozhraním USB 3.0

Úterý, 12 Říjen 2010 08:24

Tags: Externí disky | Hardware

WDessential1040Těm, kterým stále nestačí místo na ukládání dat, vyšla opět vstříc společnost WD. Představila nové přenosné pevné disky My Passport Essential, My Passport Essential SE a My Book Essential. Všechny tři řady pevných disků jsou dodávány v různých kapacitách a nabízejí momentálně nejrychlejší rozhraní USB 3.0.  Další klíčovou vlastností pevného disku My Book Essentials jsou dostupné kapacity, když ke kapacitám 1 a 2 TB přibyla i v kapacita 3 TB. Tyto pevné disky, vybavené zálohovacím softwarem WD SmartWare s vizuálním znázorněním pro automatické a průběžné zálohování, poskytují uživatelům prostor navíc, který potřebují pro ukládání nebo zálohování všech svých digitálních vzpomínek, jako jsou fotografie a videa ve vysokém rozlišení, hudba a další kriticky významné soubory, aby je měli všechny na jednom místě.


Nové pevné disky nabízejí výhodu nejnovější rychlé technologie USB 3.0 i plnou kompatibilitu s rozhraním USB 2.0 pro ty, kteří ještě nemodernizovali své počítače a rozhraní USB 3.0 nevlastní. Při připojení k rozhraní SuperSpeed USB 3.0 mohou uživatelé přenášet data rychlostí až 150 MB/s. Touto rychlostí lze přenést dvě hodiny trvající video ve vysokém rozlišení (HD) za pouhé tři minuty. Stejně velký soubor by se přes rozhraní USB 2.0 přenášel zhruba 13 minut .
My Passport Essential, stále nejmenší přenosný pevný disk společnosti WD, je dostupný v kapacitě 500 GB a dodává se v pěti atraktivních barvách – černá Midnight Black, stříbrná Cool Silver, červená Real Red, modrá Pacific Blue a bílá Arctic White (Arctic White je dostupná pouze v regionech EMEA a APAC).
Přenosné pevné disky My Passport Essential SE jsou dostupné v kapacitách 750 GB a 1 TB a dodávají se ve stylových barvách – černá, stříbrná, metalická modrá a metalická červená. Přenosné pevné disky kapesní velikosti My Passport jsou napájeny přímo po kabelu USB a nepotřebují samostatný napájecí zdroj.
My Book Essential, nejprodávanější externí pevný disk, rovněž zapůsobí svým malým půdorysem, štíhlým designem a vysokou ukládací kapacitou sahající od 1 TB až po 3 TB.  Tento pevný disk lze použít s rozhraními USB 2.0 a USB 3.0 a využívá zálohovací software s vizuálním znázorněním WD SmartWare.
„S tím, jak stále více zařízení, jako je iPod touch, iPhone4 a další smartphony, přichází s kamerami schopnými točit video, se digitální video stává všudypřítomným. Většina domácností již má tisíce fotografií a hudebních souborů, a jejich potřeba další ukládací kapacity stále roste. Další ukládací kapacita pro ukládání těchto souborů a jejich rychlé přesouvání se rychle stává velkým problémem pro mnoho zákazníků na celém světě,” uvedl Dale Pistilli, viceprezident pro marketing skupiny značkových produktů WD. „Nejnovější řada externích pevných disků WD My Book a My Passport je vybavena technologií rozhraní USB 3.0, která více než ztrojnásobuje rychlost přenosu mediálních souborů, ale stále spolupracuje se stávajícím rozhraním USB 2.0. Zákazníci navíc mohou využít tu nejvyšší kapacitu dostupnou u externích pevných disků s novým diskem My Book Essential o kapacitě 3TB.”

 

Funkce
Externí pevné disky My Book Essential a přenosné pevné disky My Passport Essential a My Passport Essential SE disponují následujícími funkcemi:

  • duální rozhraní USB 3.0 a USB 2.0,
  • až třikrát rychlejší přenosová rychlost v porovnání s rozhraním USB 2.0,
  • software WD SmartWare pro automatické a průběžné zálohování,
  • ochrana heslem pro ochranu soukromí a
  • ekologické balení z recyklovaných materiálů, které lze dále recyklovat.

Kapacity a kompatibilita
Přenosný pevný disk My Passport Essentials je dostupný v kapacitě 500 GB. Přenosný pevný disk My Passport Essentials SE je dostupný v kapacitách 750 GB a 1 TB. Externí pevný disk My Book Essential je dostupný v kapacitách 1 TB, 2 TB a 3 TB. Pevné disky jsou formátovány na souborový systém NTFS pro operační systémy Windows XP, Windows Vista nebo Windows 7. Tyto pevné disky vyžadují nové formátování pro použití s počítači Mac OS X Leopard nebo Snow Leopard.

Cena a dostupnost
Přenosné pevné disky My Passport Essential a externí pevné disky My Book Essential přicházejí s dvouletou omezenou zárukou a jsou nyní dostupné u vybraných prodejců.

Orientační ceny

Externí disk 500 GB 750 GB 1 TB 2 TB 3 TB
My Passport Essential 99 eur
My Passport Essential SE 149,99 eur 199,99 eur
My Book Essential 139,99 eur 199,99 eur 299,99 eur


Mohlo by vás zajímat: