Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Hrdinové Apolla 13 hlavními hvězdami SWW 2011

Čtvrtek, 13 Leden 2011 13:21

Tags: Konference | SolidWorks | Uživatelé

g-kranz-j-lovell-1102Uživatelé 3D CAD softwaru z dílny DS SolidWorks se každoročně scházejí na konferenci SolidWorks World, která se letos bude konat ve dnech 23. – 26. ledna 2011 v San Antoniu ve státu Texas, USA. A vždy se těší, co jim pořadatelé připraví za překvapení, jakého zajímavého hosta na konferenci pozvou. Byla jich už pěkná řádka, mezi nimi například zakladatel Apple Computers Steve Wozniak, profesor designu Donald A. Norman, oceánolog Robert Ballard, zakladatel Virgin Group Richard Branson nebo loni světoznámý režisér James Cameron. Letos dojde na dva muže, kteří pomohli před 40 lety zachránit posádku kosmické lodi Apollo 13 tím, že vymysleli geniální řešení katastrofální mechanické poruchy. Jejich hrdinský výkon je inspirativním příkladem konstrukčního řešení vymýšleného pod silným tlakem.

Dnes se na příkladu postupu řešení této krizové situace učí základy, principy a přínosy ITIL (Information Technology Infrastructure Library - knihovna infrastruktury informačních technologií).
V dubnu 1970, více než 320 000 km od Země, došlo na kosmické lodi Apollo 13 k náhlému selhání kryogenního kyslíkového systému. Veliteli lodi, kapitánu Jamesi Lovellovi jr (na fotografii vpravo). a jeho posádce, se podařilo úspěšně modifikovat lunární modul kosmické lodi na účelný „záchranný člun“, který zajistil energii a vodu pro nouzový návrat na zem. Gene Kranz, hlavní letový ředitel, vedl tým „Tygrů” na pozemské základně, který pomáhal úspěšný návrat koordinovat.

Za tuto akci odměnil US prezident Lovella a Kranze Medailí svobody. Oba budou vyprávět své zážitky na konferenci SolidWorks World, která bude již 13. výročním setkáním zákazníků, partnerů, prodejců a zaměstnanců společnosti Dassault Systèmes (DS) SolidWorks Corp., tvůrce softwarů pro návrh, simulace, správu dat, technickou dokumentaci, a hodnocení dopadu na životní prostředí.

„Když jsme oznamovali větu „Houstone, máme problém,“ stál jsem tváří v tvář kriticky složitému úkolu,“ vzpomíná Lovell. „Ale všichni někdy stáváme před složitými úkoly – některé jsou život ohrožující a nedá se jim uniknout, jiné jsou běžnější. Jsem rád, že se budu moci podělit o své zážitky a že se dozvím něco o zajímavých výzvách, kterým čelí zákazníci společnosti DS SolidWorks.”

„Během své kariéry jsem byl svědkem toho, jak významnou roli hraje za jakýchkoliv okolností týmová spolupráce pro dosažení vítězství. Společnost DS SolidWorks jako tým poskytuje konstruktérům a návrhářům nástroje potřebné k tvorbě produktů, u kterých platí, stejně jako v letectví, že „selhání není přípustná možnost,“ říká Kranz. „Těším se, že na vlastní oči uvidím, jak SolidWorks umožňuje svým zákazníkům řešit problémy z nejrůznějších oborů.”

Letectví je i nadále klíčovým odvětvím společnosti DS SolidWorks, dvojnásobného držitele ocenění Výrobek roku udělovaného časopisem NASA Tech Briefs. Na software SolidWorks se spoléhají takové organizace, jako je Alliance Spacesystems, Inc. (ASI), American Institute of Aeronautics and Astronautics při Arizona State University, George Tylinski, Jet Propulsion Laboratories (JPL) nebo Pacific Design Technologies, Inc. Pomáhá jim při navrhování, testování i výrobě vnitřních systémů, robotiky a struktur používaných v aplikacích pro výzkum vesmíru, pozorování na zemi i v systémech meziplanetárního prostoru nebo k detekcím asteroidů. Například společnost ASI využívá software SolidWorks k vývoji vysoce přesných komplexních mechanismů a spolupracuje s vědci a projektanty agentury NASA, kteří se podílí na přípravě vesmírné mise Mars Exploration Rover (MER).

Mohlo by vás zajímat: