Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Bentley spustili nový web iWare Apps

Pondělí, 21 Březen 2011 17:23

Tags: AEC | Apps | Bentley | iWare | Stavebnictví

Bentley iWare Apps 1112Bentley Systems v průběhu své první výroční podnikové telefonické konference oznámila spuštění webu iWare Apps, který je dostupný na adrese www.bentley.com/iware. Tento nový server poskytuje rychlý a snadný přístup k Bentley iWare aplikacím pro podporu spolupráce včetně odkazů na výukové materiály o jejich používání zdarma a detailní dokumentaci. Nabízí také odkazy (tzv. iWare Links) na další aplikace zdarma, které jsou vyvíjeny ostatními organizacemi zaměřujícími se na problematiku spolupráce.

Bentley ukázali, že interoperabilita je výhodná nejen pro pracovníky v oblasti AECO, ale také pro obchod dodavatelů. A tam, kde ostatní dodavatelé softwaru zatím v praxi nezareagovali, snaží se Bentley zajistit uživatelům variantu „svépomoci“, díky které by byla zajištěna spolupráce i s aplikacemi uvedených dodavatelů. Nyní Bentley všem zdarma zpřístupnili iWare aplikace vyvíjené právě za tímto účelem – jde o příspěvek Bentley pracovníkům v oblasti infrastruktury, kteří si zaslouží využívat výhod interoperability.
V průběhu roku 2010 pracovali Bentley na přijetí i-modelu, kontejneru pro otevřenou výměnu informací o infrastruktuře, který představuje kvalitní základ pro interoperabilitu s vlastnostmi jako je  vyjádření původu, přesnost, přenositelnost a popis sebe sama. Nyní, v roce 2011, zvýšili Bentley hodnotu i-modelu uvedením iWare aplikací a rozšiřujících modulů, a to včetně konkurenčních produktů, které nabízejí interoperabilitu prostřednictvím sdílení informací.
Vývoj i-modelu a nyní iWare aplikací odrážejí dlouhodobé zaujetí Bentley interoperabilitou, které se projevilo v rané podpoře různých souborových formátů a bylo utvrzeno díky ojedinělé dohodě o spolupráci se společností Autodesk. Inovační potenciál i-modelu zviditelnili Bentley v roce 2010 uvedením své metodologie Integrated Structural Modeling (ISM), určené pro projektanty i ostatní účastníky projektů v oblasti infrastruktury využívajících aplikace od různých dodavatelů. Naposledy Bentley představili svoji OpenPlant nabídku založenou na ISO 15926, která sdílí a splňuje hlavní cíle uživatelské komunity iRING, což je sdílení dat a informací v průběhu životního cyklu technologických celků v reálném čase  a v rámci celé organizace.

Web iWare nabízí profesionálům v oblasti AECO aplikace pro podporu spolupráce a je strukturován tak, aby zvýraznil aplikace určené pro uživatele Revitu, Bentley a Microsoft Windows. Dnes jsou k dispozici tyto iWare aplikace:
  • Bentley View – práce s DWG, DGN a i-modely stejně jako s mnoha dalšími rastrovými a vektorovými formáty, které se používají při projektech infrastruktury.
  • Structural Synchronizer – synchronizace dat, získání historie revizí a zobrazení modelů.
  • Structural Dashboard – správa pracovních postupů a výměna informací v oblasti stavebních konstrukcí.
  • i-model Plug-in for Revit – publikování i-modelu v prostředí produktu Autodesk Revit pro otevřenou výměnu informací o infrastruktuře.
  • ISM Revit Plug-in – koordinace, změna a synchronizace dat o stavebních konstrukcích ve spolupráci s produktem Structural Synchronizer.
  • RAM Structural System – Revit Link – dosažení přímé spolupráce mezi produkty RAM Structural System a Revit Structure.
  • Bentley DGN IFilter – možnost vyhledávat texty ve výkresech pomocí nástrojů Windows Search a Google Desktop.
  • Bentley DGN Thumbnail Provider – uložení náhledů na obsah DGN, které se mohou zobrazovat v aplikacích jako je Průzkumník Windows.
Ve vývoji jsou již další iWare aplikace včetně:
  • i-model Plug-in for AutoCAD
  • OpenPlant Specification Generator
  • Bentley AutoPLANT Object Enabler
  • gINT AGS to Excel Converter (pro GeoStructural uživatele)

CTO společnosti Bentley Systems, Keith Bentley, říká: „Pamatuji se, když jsme si předsevzali pomoci našim uživatelům získat z jejich informačních modelů větší hodnotu. Abychom těmto modelům přidali hodnotu a zajistili větší návratnost, zpřístupnili jsme pro všechny zdarma Bentley View. Dnes existující po celém světě miliony kopií Bentley View. Uvedením i-modelu minulý rok jsme vytvořili základ pro zcela novou úroveň interoperability. Web iWare Apps staví na tomto základě a poskytuje prostředí, v rámci kterého mohou být AECO informační modely nejen otevřené, ale také dostupné pro všechny."

Bentley si jsou vědomi, že i ten nejintuitivnější software může být efektivnější, pokud se používá na základě správných pokynů, a přidali proto na nové stránky i odkazy na zdarma dostupná školení a dokumentaci svých iWare aplikací. Díky tomu mohu uživatelé rychle a v plném rozsahu zhodnotit význam nové nabídky.

Další „iWare Links“ na stránkách iWare webu odkazují návštěvníky na servery dalších organizací, které poskytují softwarové nástroje pro interoperabilitu zdarma.
Nový iWare web Bentley je k dispozici na adrese www.bentley.com/iWare.
Na adrese www.bentley.com/interoperability je k dispozici studie Bentley o významu spolupráce a sdílení dat.
Na adrese www.bentley.com/interoperabilityagreement jsou k dispozici informace o dohodě Bentley se společností Autodesk, která je zaměřená na zlepšení spolupráce AEC programů.
Bentley Interoperability Report Card, nástroj, který pomáhá pracovníkům v oblasti infrastruktury vyvinout strategie směřující k dosažení interoperability softwarových aplikací v jejich AECO podnicích, je k dispozici na adrese www.Bentley.com/InteroperabilityReportCard.


Mohlo by vás zajímat: