Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Delcam snižuje cenu softwaru ArtCAM Express

Čtvrtek, 14 Duben 2011 08:53

Tags: ArtCAM | CAD | CAM | Delcam

artcam-express-cadcam-1115Společnost Delcam oznámila, že zlevňuje nejnižší verzi svého CAD/CAM softwaru ArtCAM pro gravírování a opracování dřeva, ArtCAM Express, na 149 US dolarů, 99 liber nebo 125 eur. Tento produkt je pravděpodobně nejlépe naučitelným a nejrychleji použitelným softwarem pro gravírování a frézování, jaký je v současné době k dispozici. Podrobnosti o ArtCAM Expressu a možnost stažení zkušební verze najdete na www.artcamexpress.com. ArtCAM Express nabízí 2D kreslení, 2D a standardní 3D obráběcí funkce, čímž poskytuje ideální nástup počítačově založené výroby pro firmy z oboru gravírování, dřevozpracujícího průmyslu a signmakingu.

Podle toho, jak uživatel rozvíjí své dovednosti a postupně chce přecházet na složitější projekty, je k dispozici řada modulů pro přidání dalších funkcí. Tento software je k dispozici v 32- a 64bitové verzi, takže uživatelé s výkonnějším hardwarem mohou pracovat s většími, na paměť náročnějšími soubory. Podle individuálních pracovních metod dává ArtCAM uživatelům volnost přizpůsobit a uložit jimi preferované rozvržení grafického rozhraní. To umožňuje každému uživateli nastavit software tak, aby nabízel rychlejší přístup k příkazům, které používá nejčastěji. Podobně lze příkazy, které jsou používány jen zřídka, v počáteční nabídce voleb skrýt.
Tento software je dodáván s knihovnou připravených obrázků, které noví zákazníci mohou použít k vytvoření svých prvních modelů. Všechny tyto příklady mohou být použity v měřítku nebo uzpůsobeny tak, aby dodaly prvotní návrhy připravené pro obrábění. Kromě toho mohou být návrhy importovány z formátů DXF, DWG, AI a EPS 2D a také z Alias Wavefront, 3D Studia a dalších členů rodiny ArtCAM.
Pro uživatele, kteří dávají přednost vytvoření svých vlastních návrhů, software obsahuje celou řadu nástrojů pro kreslení i pro vytváření geometrických a volných tvarů a také importované 2D soubory pro úpravy a opravy. Možnosti pro textovou tvorbu podporují širokou škálu standardních fontů a také dávají plnou kontrolu nad rozestupem, kerningem a formátováním řádek i odstavců. Do startovní knihovny může být přidán jakýkoliv nově vytvořený návrh pro budoucí použití.
Chcete-li návrh vizualizovat, může být zobrazen z mnoha materiálů, včetně všeobecně známých kovů nebo různých druhů dřeva, jako jsou mahagon nebo javor, i s důrazem na směr letokruhů. Pokud konečný návrh vyžaduje externí souhlas od klienta, může být poslán e-mailem jako 3D PDF.
Jakmile je návrh dokončen, nabízí software celou řadu strategií pro CNC obrábění. Software je dodáván s databází nástrojů, které mohou být upraveny nebo doplněny uživatelem. K dispozici je také simulace obrábění pomocí zvolených nástrojů při daných rozměrech materiálu bloku. Uživatelé tak mohou porovnávat dosažené výsledky s různými nástroji nebo obráběcími strategiemi na počítači a šetřit tím čas i peníze. Optimální dráhy pak lze exportovat do více než 250 různých typů frézovacích a gravírovacích strojů pomocí osvědčené řady postprocesorů firmy Delcam.

Mohlo by vás zajímat: