Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Beta verze Autodesk 123D k dispozici pro veřejnost

Pátek, 20 Květen 2011 12:23

Tags: 123D | Autodesk | Software

Autodesk 123D -1120Společnost Autodesk představila softwarový produkt Autodesk 123D – bezplatnou na Windows běžící aplikaci 3D modelování kombinující obsah a služby pro tvůrce – jež je nyní k dispozici ke stažení ve veřejné beta verzi. S Autodesk 123D může každý prohlížet, učit se a vytvářet vysoce přesné 3D modely. Tvůrci mohou uvádět nápady do reality kombinováním výkonného digitálního designu se službami pro vytváření fyzických předmětů.

V aplikaci samotné a přes webové stránky 123D mohou jednotlivci nalézat a stahovat obsah pro začátek, úplný nebo vizualizovaný projekt a pak pokračovat nákupem osobních výrobních služeb prostřednictvím partnerů společnosti Autodesk 123D. Tvůrci také mohou zakoupit prefabrikované výrobky k prozkoumání 3D tisku nebo skládat modely z 2D materiálů nařezaných laserem, například kartonu - první kolekce uživatelských možností výroby bude již brzy v Autodesk123D k  dispozici.

„Ve skutečnosti většina lidí neví, jak navrhovat ve 3D, stejně jako neví, jak své návrhy vyrobit,“ uvedl Samir Hanna, viceprezident pro spotřební produkty společnosti Autodesk. „S naší dlouhou historií tvorby návrhů dostupných pro profesionály má Autodesk jedinečné postavení pro předložení 3D navrhování každému tak, aby bylo zábavou a přístupné všem tvůrcům. Máme v úmyslu vyvinout web 123D tak, aby se pro jednotlivce stal jediným místem, kde by dělali své návrhy a sdíleli je se světem pro zábavu, vzdělávání nebo zisk.“
„123D má intuitivní a logické, jednoduché uživatelské rozhraní," řekl jeden z tvůrců, Philippe Drouant. „Jeho 3D modelovací prostředí je jiné než vše, co jsem se zkoušel předtím.“

Partneři Autodesku pomáhají jednotlivcům vyrobit unikátní návrhy
Uživatelé Autodesk 123D mohou tisknout své návrhy na 3D tiskárně nebo použít nakupované osobní výrobní služby nabízené v aplikaci na odkazu „Make It“. K poskytování těchto služeb Autodesk utvořil aliance s novými partnery, kteří mají rozsáhlé zkušenosti s komunitou tvůrců, kteří byli schopni vytvořit ojedinělý projekt doma nebo si ho museli vyrobit jinde a nechali poslat. K partnerům v současné době patří:
  • 3D Systems - přední dodavatel řešení „3D content-to-print“ a služeb na uživatelské součásti nabízející 3D tiskárny uživatelům aplikace Autodesk123D, kteří chtějí dělat věci ve vlastní garáži, dílně nebo škole.
  • Ponoko - Tato on-line výrobní služba připojuje Autodesk 123D uživatele do různých osobních výrobních filiálek. Platforma Personal Factory od Ponoka umožňuje tvůrcům využívat lokální specializované výrobní metody a řadu materiálů k převedení 123D digitálních výtvorů na fyzické předměty.
  • TechShop - členství v dílnách založených na principu udělej si sám, kam podnikatelé, umělci, vynálezci a další tvůrci jdou, aby své myšlenky uvedli do života. Autodesk již členy TechShopů po celém USA zásobuje softwarem a školicími zdroji, a nyní se uživatelé Autodesk 123D mohou napojovat na počítačem numericky řízené (CNC) frézky, svářečky, stolní pily, stojanové vrtačky, laserové řezačky, průmyslové šicí a textilní zařízení a 3D tiskárny umístěné v TechShopu.
Veřejná beta verze softwaru Autodesk 123D je k dispozici zdarma* ke stažení na www.123Dapp.com pro PC s operačním systémem Windows.
* Bezplatné produkty podléhají podmínkám licence koncového uživatele a dohodě o službách spojených se softwarem.

Mohlo by vás zajímat: