Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Srpnový Inventor of the Month studentské neziskové organizaci

Úterý, 11 Říjen 2011 09:33

Tags: Autodesk | Inventor | IOM | IPT | Protetika

Illini Prosthetic Technologies - srpnový Inventor of the Month -1141Illini Prosthetic Technologies (IPT), nezisková organizace zaměřená na poskytování jednoduchých, inovativních a dostupných protetických pomůcek lidem postiženým amputací, získala ocenění „Inventor of the Month (IOM)“ od společnosti Autodesk za měsíc srpen. IPT využívá software Autodesk Inventor k vývoji dostupnějších a lépe padnoucích protetických paží pro osoby s podloketní amputací, především z řad obyvatel rozvojových zemí. Díky tvorbě digitálních prototypů protetické paže v Inventoru byl tým IPT schopen zjednodušit postupy při navrhování a sestavit funkční fyzický prototyp, který představuje rovnováhu mezi cenovou dostupností, odolností a flexibilitou – tedy mezi všemi faktory důležitými pro uživatele z rozvojových zemí.

Na celém světě je odhadem asi 25 milionu lidí postižených amputací končetin, z toho 80 % pochází z  rozvojových zemí. Protetická paže od IPT představuje pro tyto hendikepované šanci, jak zmírnit své omezení, vrátit se do pracovního procesu a lépe se postarat o sebe i své rodiny.
„Věříme, že můžeme žít ve světě, kde bude mít každý člověk po amputaci šanci získat dostupnou protetickou péči,“ řekl Jonathan Naber, prezident a zakladatel IPT. „Autodesk Inventor nám pomáhá přetvořit tuto vizi ve skutečnost mnohem rychleji, protože nám umožňuje digitálně testovat a vylepšovat naše nápady.“
Organizaci IPT založila v roce 2008 šestice studentů Univerzity v Illinois. Více informací o IPT naleznete na webu www.supportipt.org, případně shlédněte níže připojené video soutěže IOM.


Mohlo by vás zajímat: