Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

První all-in-one pracovní stanice HP s 27" displejem

Středa, 15 Únor 2012 11:00

Tags: Hardware | Pracovní stanice

Z1_Autodesk_3DsMAXD_Screen_C_02-2012_1207Společnost HP dnes představilo svoji první all-in-one pracovní stanici s úhlopříčkou 27" (68,6 cm) a rozlišením displeje 2560×1440 pixelů. Displej pracovní stanice HP Z1 se může pochlubit neotřelým designem a šasi s možností rozevření bez použití nářadí a nástrojů. Díky tomu umožňuje snadný a rychlý upgrade či výměnu dílů. HP Z1 v sobě kombinuje čistý industriální design, vyšší výkon (díky procesorům Intel Xeon a grafice NVIDIA Quadro s podporou více než 1 miliardy barev) a spolehlivost. Stanice je speciálně určena profesionálům pracujícím v oblasti digitálních médií, zábavy, dále architektům, designérům, kteří pracují se systémy CAD, učitelům a dalším nezávislým profesím.

HP Z1 nabízí rychlý rendering a velmi vysoký výkon. Je vybavena plnohodnotnou grafikou a výkonnými procesory. Tato pracovní stanice byla testována a certifikována z hlediska optimálního výkonu a kompatibility s nejčastěji používanými aplikacemi ve výše uvedených profesních oblastech.

Ať už jde o projektanta, který ve 3D prostředí navrhuje náhradní díl, architekta kreslícího budovu, kameramana, jenž zpracovává natočený materiál, nebo fotografa pracujícího na snímcích, všem kreativním profesím HP Z1 nabízí výkon, který jim umožní rychleji realizovat nápady.

Z1_laid_back_half_open_high_angle_L_02-2012_1207Uživatelé si k počítači mohou vybrat z několika paměťových médií, včetně 7,2K a 10K SATA, SSD, volitelného RAID, vyměnitelného úložiště (AMO), multiformátové čtečky karet, optických disků včetně optické jednotky Blu-ray.

Displej s  WLED podsvícením o úhlopříčce 27" (68,6 cm) má široký horizontální pozorovací úhel (178 stupňů), rozlišení 2560x1440 bodů a IPS panel. Dvoupásmové reproduktory na předním dílu s technologií SRS Premium Sound  nabízejí audio v hi-fi kvalitě, zatímco webová kamera umožňuje pořádat virtuální konference. Je vhodná i pro videozáznam v HD kvalitě.

Díky ‚vzdálené grafice‘ HP Remote Graphics Software mohou uživatelé pracovat v podstatě kdekoliv a využívat přitom veškerý potenciál 2D, 3D, video a mediálních aplikací, na něž jsou zvyklí. HP Performance Advisor pak zkracuje čas, který uživatel věnuje řešení problémů. Vytváří ucelenou zprávu o konfiguraci veškerého hardwaru a softwaru pracovní stanice. Tuto zprávu lze použít pro nastavení pracovní stanice konkrétnímu projektu či profesionálnímu zadání na míru – a to jedním kliknutím.

HP Z1 bude na českém trhu dostupná v dubnu 2012. Předpokládaná doporučená koncová cena je od 29 990 Kč včetně DPH.

Mohlo by vás zajímat: