Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Za rok opět v Disneylandu

Čtvrtek, 16 Únor 2012 10:21

Tags: Hirschtick | Konference | Planchard | San Diego | Sicot | SWW

Marie Planchard a Bruno Maisonnier -P2151134wStředa 15. února je posledním dnem konference SolidWorks World 2012. Poté, co si všichni užili na noční Block Party a ráno vychutnali poslední hromadnou snídani, odstartovala v pořadí třetí společná část letošního setkání uživatelů SolidWorks. Nejprve dostává slovo druhý největší sponzor – společnost Dell, zastoupená marketingovým pracovníkem Richardem Rennellsem. Poté Mark Schneider vyhlásil vítěze letošního ročníku soutěže Model Mania. Cenami za prvá tři místa jsou grafické karty Nvidia Quadro 6000, 5000 a 4000. Mezi uživateli vyhrává Neil Custard ze SolidWorksTips.com s časem 10:03. 

Za ním skončili Pawel Keska z CADvantage a Nick Vande Waerdt z Kooima Co. Mezi prodejci byl nejrychlejší Mike Spens z GoEngineer v čase 9:30, následován Scottem Highem z 3DVision Technologies a Gordonem Stewartem z TMS CAD Centre. Náročnost Model Manie rok od roku stoupá, byť následná předváděčka Marka Schneidera vypadá, jako by to šlo udělat levou zadní. 
Následuje show Marie Planchard, která zve na pódium Bruna Maisonniera z francouzské společnosti Aldebaran Robotics. Konečně se tak dostáváme k tvůrci již první den konference adoptovaného robota Nao pány Sicotem a Charlèsem. Kromě představení firmy a její práce se SolidWorks hovoří Maisonnier o tom, jak roboti z jeho firmy mohou být užiteční při terapii autistických dětí. 
Prostřednictvím videa poté studenti z Assabet Valley Technical High School představují Top 10 nejžádanějších změn v SolidWorks. Na prvním místě se umístil požadavek na opravdové využívání vícejádrových procesorů.
Bezprostředně po tomto představení je jako obyčejně přichystána ochutnávka připravovaných novinek v v SolidWorks 2013. V letošním roce tým přišel s vtipnou parodií na „Návrat do budoucnosti“ filmově divadelní show nazvanou Back to the Feature. Ve filmových šotech se objevil i zakladatel firmy Jon Hirschtick, který vloni ze SolidWorks odešel, což vzbudilo v publiku nadšené ovace. Více představovat nebudu, něco se dozvíte v aktuálně chystaném CADu 1/2012. Závěr společné části patřil, jak je dobrým zvykem, současnému CEO společnosti DS SolidWorks, Bertrandu Sicotovi. Ten nejprve sestřihem nejdůležitějších událostí letošního ročníku všem připomněl důležité okamžiky a všechny připravil na to, že příští ročník konference se stěhuje opět na Floridu do Orlanda, konkrétně do hotelu Swan and Dolphin v letovisku Walt Disney World v termínu 20. - 23. ledna 2013.
Konference tím ovšem ještě stále nekončí a pokračuje do odpoledních hodin různými semináři a workshopy. Poslední technické sekce končí v 15.45.
Ovšem v době, kdy dopisuji tuto reportáž, je už SolidWorks World 2012 minulostí.

Mohlo by vás zajímat: