Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

5. ročník soutěže pro studenty a učitele Olomouckého kraje v CAD programech

Úterý, 06 Březen 2012 08:41

Tags: 2D CAD | 3D CAD

soutez_CAD_1_1210Dne 2. března 2012 se na Střední průmyslové škole strojnické v Olomouci uskutečnil již 5. ročník regionální soutěže pro studenty a učitele Olomouckého kraje v CAD programech (konstruování ve strojírenství). Tato soutěž je pořádána pod záštitou náměstka hejtmana Olomouckého kraje Ing. Pavla Sekaniny. Soutěže se zúčastnilo rekordních 52 soutěžících ze 13 škol Olomouckého kraje a z 1 školy Moravskoslezského kraje. Soutěžilo se ve třech kategoriích - 2D studenti (21 soutěžících), 3D studenti (23 soutěžících) a poprvé také v kategorii 3D učitelé (8 soutěžících). V kategorii 2D bylo úkolem překreslit výkres desky, v kategorii 3D měli soutěžící za úkol vytvořit sestavu ventilu a učitelé tvořili sestavu upínače. Soutěžní čas pro studenty byl stanoven na 90 minut a pro učitele na 60 minut. V hodnotících komisích se setkali zástupci z firem John Crane Sigma, Meopta – optika, Hella CZ, Kovoobrábění Vraštil, Panav, Honeywell Aerospace a SSI Schäfer, aby zhodnotili výkony jednotlivých soutěžících.

Práce soutěžících byly nejenom kvalitní, ale také velmi vyrovnané a bylo opravdu těžké rozhodnout o jednotlivých umístěních. Touto cestou děkujeme hodnotitelům za jejich přístup a odvedenou práci. Soutěž ovládla domácí Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, která v každé kategorii obsadila alespoň jedno ze tří prvních míst. Ceny do soutěže věnovali Olomoucký kraj, Adeon, Computer Agency, John Crane Sigma, Hella CZ, Wanzl a časopisy CAXMiX a IT CAD.

soutez_CAD_2_1210Akce byla spolufinancována z projektu Digitální projektování ve strojírenství II. (CZ.1.07./1.1.26/01.0025), který začal být realizován na Střední průmyslové škole strojnické v Olomouci od 1. února 2012. V průběhu soutěže se uskutečnil seminář pedagogických pracovníků, na kterém byli učitelé seznámeni se základními informacemi o projektu.

Tento projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Pro nesoutěžící učitele a zástupce firem byla během soutěže připravena prezentace firmy 3E Praha Engineering (možnosti softwaru pro digitální navrhování). Po obědě proběhla ukázka 3D skenování (firma Abbas) a mobilní 3D učebny, kterou zapůjčil Odbor školství mládeže a tělovýchovy Olomouckého kraje.

Seznam zúčastěných škol: SOŠ a SOU Jeseník, SOŠ a SOU Uničiv, SOŠP a SOUS Hranice, SOŠP a SOUS Prostějov, SPŠ a OA Uničiv, SPŠ Ostrava – Vítkovice, SPŠ Přerov, SPŠ strojnická Olomouc, SSŠS Lutín, SSŽS Šumperk, SŠT Mohelnice, SŠT Přerov SŠTO, Olomouc VOŠ a SPŠ Šumperk

Výsledky soutěže

Kategorie 2D studenti

1. Slučik Ondřej, SPŠS Olomouc

2. Kučera Jan, SPŠS Olomouc

3. Kosar Jakub, SPŠ Přerov

Kategorie 3D studenti

1. Rentka Tomáš, VOŠ a SPŠ Šumperk

2. Plesník Lukáš, SPŠS Olomouc

3. Kubrický Jakub, SOŠP a SOUS Hranice

Kategorie 3D učitelé

1. Houšť Vladimír, SPŠS Olomouc

2. Sochová Hana, SOŠ a SOU Uničov

3. Garstka Aleš, SPŠ Ostrava - Vítkovice


Mohlo by vás zajímat: