Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Nové sady aplikací Autodesk a cloudové služby pro výrobu

Čtvrtek, 29 Březen 2012 15:15

Tags: 2D a 3D modely | AutoCAD | Autodek | Inventor

Factory_Design_Suite_1213Společnost Autodesk představila portfolio svého softwaru pro 3D navrhování a konstrukci ve výrobním odvětví ve verzi 2013. Nová verze nabízí ucelený soubor integrovaných a kompatibilních sad aplikací a cloudových služeb, které zjednodušují navrhování, vizualizace a simulace ve všech fázích, od vývoje po dodávky produktů. Nové verze sad aplikací Autodesk Product Design Suite a Autodesk Factory Design Suite svou funkčností cílí na aktuální potřeby výrobních firem. Sady nově nabízejí širokou řadu cloudových služeb, které umožňují výrobcům efektivněji, rychleji a s nižšími náklady navrhovat, vyrábět a dodávat lepší produkty. Produkty řady Autodesk Simulation poskytují rychlejší, přesnější a flexibilnější přístup k predikci, optimalizaci a ověřování návrhů v raných fázích návrhového procesu.

V sadách aplikací Autodesk ve verzi 2013 je pro podporu lepší spolupráce integrována cloudová služba Autodesk 360. Cloudové nástroje usnadňují sdílení a opakované používání návrhů. Nové sady tak nově nabízejí kompatibilitu s nedávno představeným cloudovým řešením Autodesk PLM 360. Pro centralizovanou organizaci, správu a sdílení technických CAD dat, výrobních kusovníků a změnových procesů je v rámci nových sad aplikací využívána nová verze osvědčené platformy Autodesk Vault.

Sady Autodesk Product Design Suite a Factory Design Suite verze 2013 jsou k dispozici ve třech edicích: Standard, Premium a Ultimate.

Autodesk Product Design Suite jako komplexní softwarové řešení umožňuje navrhovat, vizualizovat, simulovat a podporovat inovace pomocí integrovaných, odvětvově specifických nástrojů a pracovních postupů vytvořených pro digitální prototypování. Novinkou v sadě Autodesk Product Design Suite 2013 jsou pracovní postupy spustitelné na jedno kliknutí, které zákazníkům usnadní celý proces konstrukce a dále vyspělé cloudové služby pro simulaci. Další novinkou v této sadě aplikací je přidání nového softwaru, jenž umožňuje zákazníkům ještě více optimalizovat stávající návrhové procesy:

Autodesk Inventor v edici Standard, který nabízí 3D parametrické navrhování jako základ procesu konstrukce a poskytuje robustní funkce navrhování ve 3D a kreslení.AutoCAD Electrical a Autodesk Inventor Routed Systems v edicích Premium a Ultimate tvoří integrovaný elektromechanický systém, ve kterém lze vytvořit celou definici produktu včetně kompletně definovaných potrubních, rozvodných a hydraulických systémů.Autodesk Navisworks Simulate v edicích Premium a Ultimate poskytuje integrované funkce elektromechanického navrhování, připomínkování a vizualizací.

Sada Autodesk Factory Design Suite rozšiřuje aplikace AutoCAD a Autodesk Inventor o  kompatibilní postupy pro práci na prostorových návrzích, nové cloudové zdroje výrobních prostředků a výkonné vizualizační a analytické nástroje, které přispívají k vyšší přesnosti návrhů, lepší efektivitě a kvalitnější komunikaci.

Synchronizace mezi 2D výkresy z aplikace AutoCAD a 3D sestavou z Inventoru způsobuje to, že změny provedené ve výkresu aplikace AutoCAD se projeví v 3D rozvržení v Inventoru a změny 3D rozvržení se zpětně projeví v původním 2D výkresu. Obousměrný asociativní postup při práci v sadě aplikací umožňuje zkušeným uživatelům AutoCADu rychle si osvojit postup navrhování výrobních zařízení ve 2D a 3D s vysokou efektivitou a přesností.

Samostatná aplikace Autodesk Inventor Publisher 2013 rozšiřuje hodnotu aplikačních sad Autodesk Design Suite využitím stejného 3D digitálního modelu, jaký se používá při navrhování a vývoji vysoce vizuální a interaktivní 2D a 3D technické dokumentace, která pomáhá osvětlit a odlišit produkty a procesy. Inventor Publisher 2013 nabízí vyšší výkon, nové formáty výstupního videa, které lze přímo publikovat na YouTube a Facebooku, a řadu vylepšení vzájemné kompatibility včetně nových formátů souborů pro import, automatických aktualizací s novými formáty sestav a integrace s aplikací Sketchbook Designer.

Produkty řady Autodesk Simulation poskytují rychlé, přesné a flexibilní možnosti predikce, optimalizace a ověřování návrhů v raných fázích návrhového procesu. Nová řada obsahuje verze 2013 aplikací Autodesk Simulation Mechanical, Autodesk Simulation CFD a Autodesk Simulation Moldflow a slouží jako komplexní soubor simulačních softwarových nástrojů, které lze snadno integrovat do každé fáze procesu vývoje výrobků. Mezi hlavní inovace v portfoliu simulačních nástrojů 2013 patří:

Autodesk Simulation Mechanical – součinnost s aplikací Autodesk Showcase 2013 umožňuje importovat výsledky do aplikace Autodesk Showcase a vytvářet vysoce kvalitní fotorealistické vizualizace a prezentace.Autodesk Simulation CFD – až 34násobné urychlení celkové doby výpočtu. Mezi vylepšení nástroje Autodesk Inventor Fusion patří možnost vytvářet asociativní interní a externí tekuté objemy, možnost zjišťovat kolize a automatické zjednodušení modelu. Autodesk Simulation Moldflow a Autodesk Moldflow Insight WS – návrhářům a výrobcům, kteří se zabývají simulacemi vstřikování do forem, umožňují reagovat na trend prosazování odlehčených návrhů. Tyto cloudové nástroje poskytují přístup k výpočetnímu výkonu a umožňují uživateli řešit paralelně několik scénářů. Eliminují tak dřívější omezení a zvyšují produktivitu.


Mohlo by vás zajímat: