Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Rapidform XOR3 SP1 vytváří nativní CAD modely pro Inventor

Úterý, 10 Duben 2012 15:51

Tags: Autodesk | INUS | Inventor | Rapidform | SP1 | Technology | XOR3

Rapidform_LiveTransfer1215Společnost INUS Technology oznámila, že nejnovější verze softwaru Rapidform XOR3 SP1 je přímo kompatibilní s Autodesk Inventorem. Rapidform byl prvním 3D skenovacím softwarem umožňujícím přímé propojení s CAD softwarem, aby uživatelé mohli kontrolovat veškeré objekty, vytvářet parametrické modely v Rapidformu, a pak přenášet kompletní modely do svých CAD aplikací. Tyto modely zahrnují kompletní strom historie, který může být převeden do Inventoru jako nativní model. Rapidform XOR má také přímé rozhraní pro AutoCAD a podporuje další 3D CAD softwary Autodesku prostřednictvím standardních souborových formátů.

S Rapidformem XOR3SP1 mohou uživatelé otevírat modely reverzního inženýrství jako nativní geometrie v Inventoru 2010 - 2013 a AutoCADu 2007 až 2013. Aby mohl být certifikován, musí výrobek splňovat určité směrnice a prokázat vysokou úroveň kvality, jakož i kompatibilitu s Autodesk Inventorem. Certifikace je udělena až poté, co je výrobek otestován a schválen.

„Rapidform XOR umožňuje uživatelům Autodesk Inventoru importovat parametrické CAD modely přímo a urychlit tak produktivitu,“ říká Jim Quanci, ředitel společnosti Autodesk Developer Network. „Podpora Rapidformu v Autodesk Certified Aplication Programu demonstruje závazek společnosti na vyšší úroveň integrace mezi oběma našimi špičkovými produkty.“

Unikátní CAD součinnostní technologie Rapidformu XOR pro přímou kompatibilitu 3D skenování do CADu se nazývá LiveTransfer. Díky technologii LiveTransfer komunikuje Rapidform XOR přímo s kompatibilními CAD produkty a převádí model krok za krokem s kompletní neporušenou stromovou funkcí, což znamená, že nativní CAD model je plně editovatelný. Rozhraní LiveTransfer jsou bezplatnou součástí každé licence Rapidformu XOR3 SP1 od jara 2012.

Rapidform je jediný software, který kombinuje zpracování 3D skenovaných dat s kreslením a schopností modelovat objemová tělesa a ne jen povrchy. To umožňuje vytvářet vysoce kvalitní a k výrobě připravené skutečné CAD modely, ne jen „CAD-ready“ povrchy. Rapidform XOR je opravdu nejrychlejší cestou od 3D skenů do CADu.
Další informace o Inventor LiveTransfer a dalších nových možnostech v nové verzi produktu Rapidform XOR3 SP1 najdete na www.rapidform.com/new.


Mohlo by vás zajímat: