Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Solid Edge ST5 a více než 1300 nových zlepšení

Pondělí, 18 Červen 2012 10:13
SolidEdgeST5-1225Siemens PLM Software oznámil uvedení nové verze softwaru Solid Edge ST5, která má vylepšené možnosti konstrukční práce, jejichž cílem je pomáhat uživatelům vyvíjet lepší produkty rychleji. Poslední verze Solid Edge zároveň obsahuje více než 1300 vylepšení, které doporučili sami uživatelé. Siemens PLM Software také uvedl Solid Edge Mobile Viewer, novou bezplatnou 3D aplikaci pro iPad, která rozšiřuje  prezentační možnosti 3D modelů také na toto zařízení. Zprávu společnost Siemens PLM oznámila v rámci Solid Edge University 2012.

Rychlejší a flexibilnější způsoby využití synchronní technologie
Solid Edge pokračuje ve zdokonalování této průlomové a do té doby nevídané technologie společnosti Siemens PLM Software. Synchronní technologie propojuje svět modelování založeném na stromu historie prvků a přímého modelování, díky čemuž konstruktéři a inženýři mohou lépe vytvářet a upravovat návrhy. Synchronní technologie také pomáhá zkracovat čas věnovaný návrhu výrobku tím, že lze znovu využít importované modely. Solid Edge ST5 využívá dále synchronní technologii pro podporu multi-body modelování, které umožňuje importovat části a sestavy z jakéhokoli CAD systému. Výslednou importovanou geometrii lze kombinovat do jediného dílu nebo do více součástí v závislosti na výrobních požadavcích.

Další zjednodušení výkresové dokumentace
Ve spoustě společností zabývajících se konstrukční činností a výrobou, jsou výkresy klíčovou součástí celého výrobního procesu. Vylepšení softwaru Solid Edge se i nadále zaměřuje na produktivitu v oblasti výkresů, která pomáhá eliminovat výrobní chyby. Vylepšení Solid Edge ST5 zahrnuje možnost ukázat na výkresu pohledy sestav v různých pozicích, automaticky umístit kusovníky na celé listy a snadno sladit pozice kót. Novou zastřešující funkcí je schopnost vytvářet výkresy pro formovací desky svazků elektrických kabelů, rozvinutých a umístěných pro snadnou výrobu, včetně výkresových pohledů na konektory a tabulky konektorů a vodičů, to vše pro vytvoření kompletní výrobní dokumentace.

Dodává MKP výpočty  ustáleného vedení tepla
Inženýři často potřebují simulovat nejen vliv mechanického zatížení, ale i tepelných toků, kde jednotlivé části musí vydržet tlak i tepelné zatížení. Když dojde k problémům, je třeba rychle a snadno provádět změny, které zlepší kvalitu konstrukčního návrhu. Solid Edge ST5 nyní dokáže simulovat vliv ustáleného vedení tepla a v kombinaci se synchronní technologií lze díky tomu testovat více alternativ v kratším čase, takže konstruktéři už nebudou tolik potřebovat testovat fyzické  prototypy.

Solid Edge Mobile Viewer aplikace pro iPad
Uživatelé, napříč výrobními odděleními, mají nyní možnost zobrazit a prezentovat 3D modely součástí a sestav vytvořené v Solid Edge prostřednictvím bezplatné aplikace pro iPad Solid Edge Mobile Viewer. Aplikace zahrnuje funkce jako otáčení, oddálení, přiblížení, zobrazení nebo skrytí součástí a odeslání obrázků e-mailem. Solid Edge Mobile Viewer umožňuje pracovníkům mimo tradiční konstrukční a inženýrská oddělení vidět data konstrukčních návrhů, což umožňuje rychlejší a pohodlnější tvorbu poznámek a komentářů, prezentací nebo všeobecnou kontrolu konstrukčního procesu. Solid Edge ST5 bude k dispozici v červenci.