Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Maxon ohlašuje CINEMU 4D Release 14

Čtvrtek, 02 Srpen 2012 06:38

Tags: 3D grafika | Animace | Cinema 4D | Maxon | R14

Maxon Cinema 4D R14 - 1231Společnost Maxon představila 1. srpna již čtrnáctou verzi svého 3D grafického a animačního programu CINEMA 4D. Nová CINEMA 4D Release 14 (R14) představuje milník v novodobé historii vývoje tohoto populárního programu pro tvorbu 3D grafiky, animací, vizuálních efektů, 3D kreslení a vizualizací. S využitím vice než dvou desetiletí zkušeností a neustálých inovací se podařilo do nové verze programu CINEMA 4D začlenit opravdu přelomové funkce v podobě integrovaného digitálního sochaření, systému pro automatickou kalibraci kamery podle fotografií (camera matching) a propojení na dvě další aplikace – programy Adobe Photoshop Extended a The Foundry NUKE.

Součástí nové verze jsou také desítky dalších vylepšení zvyšující produktivitu práce, které pomohou všem 3D grafikům, designérům, architektům a uživatelům z oblasti filmové a televizní grafiky produkovat špičkové 3D vizualizace a animace rychleji a efektivněji.

“CINEMA 4D R14 je naším milníkem, který završuje desetiletí úsilí a zkušeností s vývojem a tvorbou jednoduše použitelných, ale po technologické stránce špičkových 3D technologií, používaných našimi zákazníky pro rychlou a efektivní realizaci kreativních vizí,” říká Haral Egel, spoluzakladatel a CEO společnosti MAXON Computer.

Hlavní novinky programu CINEMA 4D Release 14

Digitální sochařina
Dynamické sochařské nástroje přinášejí zcela novou dimenzi do oblasti kreativního 3D modelování. S jejich pomocí lze interaktivně měnit tvar objektu a přidávat do něj detaily. Funkce zapečení výsledku sochařského procesu, který běžně obsahuje milióny polygonů, umožňuje převést celý projekt do základního geometrického tvaru s aplikovanými deformačními a normálovými mapami.

Vylepšená kamera
Zcela nový nástroj pro snadnou kalibraci 3D kamery podle okolní scény bude ideálním řešením zejména pro uživatele z oblastí architektury a designu. Zakomponování 3D objektů do fotografie na pozadí je tak záležitostí několika okamžiků, samozřejmostí je úzká provázanost s projekční kamerou pro tvorbu komponovaných 3D prostředí.

Integrace
CINEMA 4D nyní disponuje propojením na postprodukční a kompoziční aplikací NUKE z produkce firmy The Foundry včetně podpory formátů OpenEXR s FBX. Vůbec poprvé je k dispozici přímé propojení na populární grafickou aplikaci Adobe Photoshop Extended, který dokáže načíst 3D objekty z CINEMY 4D do 3D vrstvy a dále s nimi pracovat. Zdokonalena byla taktéž integrace s Adobe AfterEffect, který dokáže importovat a exportovat nativní soubory CINEMY 4D.

Celkem bylo vylepšeno či přidáno víc než 200 nástrojů a funkcí. Více najdete zde.
CINEMA 4D je k dispozici pro Windows a Mac OS X.
Cinema4Dr14-1231

Mohlo by vás zajímat: