Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Nové 24" monitory EIZO ColorGraphic pro grafiky všech úrovní

Pondělí, 27 Srpen 2012 11:34

Tags: Eizo | Grafika | Hardware | monitor | Monitory

EIZO_CG246-FS2333_1235Společnost Eizo Nanao uvede během září 2012 na českém a slovenském trhu nové 24" profesionální monitory určené široké veřejnosti, která potřebuje při své grafické práci displej s korektní snadno ověřitelnou barevnou reprodukcí obrazu. Jedná se modely CX240 a CG246, které jsou poprvé v této třídě (ColorGraphic) vybaveny energeticky úsporným podsvícením typu LED a zároveň integrovaným senzorem umožňujícím automatickou kontrolu monitoru jeho poslední prováděné kalibrace.

Řada CG
Známá profesionální řada monitorů Eizo “CG” bude rozšířena o nový model CG246, který je koncipován tak, aby splnil nejnáročnější požadavky uživatelů nejen v oblasti profesionální fotografie a tiskové přípravy (softproof), ale také v oblasti profesionálního zpracování videa, kde monitor dokáže na svém HDMI-vstupu přímo zpracovávat rozličné formáty digitálních videosignálů používaných ve střihových studiích při reprodukci digitálních filmových dat a navíc včetně simulace nejrozšířenějších barevných video-prostorů: tedy kromě prostorů sRGB a AdobeRGB také EBU, Rec709 (HDTV), SMPTE-C a DCI.

Monitor je navíc vybaven integrovaných kalibračním senzorem umožňujícím nejen jeho snadnou a rychlou kalibraci, ale navíc také jeho automatickou kontrolu.

Řada CX
Typ CX240 byl vyvinut pro středně pokročilé uživatele a začátečníky, kteří předpokládají v určité blízké perspektivě růst svých nároků a potřebují tedy monitor, který bude technicky “růst” s nimi, aniž by bylo nutné ho nahrazovat novým výkonnějším modelem. V základní verzi disponuje monitor nejmodernějšími obrazovými technologiemi umožňujícími ruční provádění základních barevných korekcí (podobně jako u modelů řady SX). Novinkou je však možnost dokoupit licenci, kdy se po zapsání licenčního čísla přímo do menu monitoru stává z tohoto modelu monitor s plnou podporou HW kalibrace a kompatibilní s kalibračním nástrojem EIZO ColorNavigator s vlastnostmi, které jsou velmi podobné vyššímu modelu CG246.

Po instalaci licence je možné naplno využít také intergrovaný autokorekční senzor a nastavit automatickou kontrolu podle jeho poslední prováděné kalibrace. Vzhledem k rozumné ceně licence (cca 4000 Kč) se však monitor stává velmi zajímavým i pro profesionály, kteří by rádi již instalované monitory CG doplnili o levnější model bez integrovaného kalibračního senzoru avšak kompatibilní se stávajícími modely CG.

Společné vlastnosti obou modelů CG246/CX240:
  • nový typ obrazovky typu IPS pro zachování širokých úhlů pohledu a navíc opatřenou novou povrchovou úpravou pro zachování podání “černé” z různých úhlů pohledu.
  • energeticky úsporné podsvícení typu LED s nízkými tepelnými ztrátami
  • model CX240 má nový integrovaný autokorekční senzor pro automatickou kontrolu poslední prováděné kalibrace
  • digitální 10bitový vstup DisplayPort, HDMI a standardní DVI-D
  • pětiletá záruka jak na vady elektroniky, tak i vlastní LCD panel. U modelů CG je navíc garantováno, že pokud jejich jas nebude překračovat hodnotu 100cd/m2, pak tato hodnota jasu bude dosažitelná i po uplynutí 3 let.
Model CG246 přináší navíc:
  • nové výkonnější obvody DUE pro dosažení optimální homogenity obrazu
  • 3D-LUT pro dokonalou simulace jakýchkoliv zobrazovacích zařízení včetně moderních zobrazovacích médií – tabletů
  • nový integrovaný kalibrační senzor pro snadnou a rychlou kalibraci monitoru a jeho další snadnou kontrolu (rekalibraci)

Mohlo by vás zajímat: