Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Intergraph pomůže postavit největší reaktor na světě

Pátek, 05 Říjen 2012 08:59

Tags: Cadarache | Intergraph | ITER | Reaktor | SmartPlant | Stavebnictví

Model stavby reaktoru ITER v Cadarache - 1240Organizace ITER (v latině slovo iter znamená „cesta“) s celosvětovou působností – v Evropské unii, Číně, Rusku, Japonsku, Indii, Jižní Koreji a v USA – v současné době pracuje na výstavbě nukleárního fúzního reaktoru ve francouzském Cadarache, jenž má být největším a nejmodernějším na světě. Pro kompletaci, prověřovací zkoušky, konstrukci a samotné operace a údržbu si vybrala sérii produktů SmartPlant Enterprise od Intergraphu (řešení SmartPlant Foundation, SmartPlant Construction, SmartPlant Materials nebo SmartPlant Enterprise for Owner Operators).

Výstavba už začala a participující země začaly vyrábět jednotlivé vybavení, jako např. supravodivé vedení. Během designu, konstrukce a prvotního uvedení do provozu se uplatní SmartPlant Enterprise for Owner Operators, klíčovou roli v synchronizaci a sdílení dat sehraje SmartPlant Foundation. Díky centralizované správě dat v SmartPlant Enterprise bude jednodušší spravovat jednotlivé pracovní procesy, kontrolu a údržbu, koordinovat výměny vedení a řízení.
První produkty budou hotovy v roce 2014, tokamak v roce 2015, samotná výstavba pak v roce 2019 a první spuštění o rok později.
ITER_tokamak_reaktor1240
Model reaktoru tokamak

Mohlo by vás zajímat: