Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

SolidWorks a SolidCAM hrou

Pondělí, 22 Říjen 2012 15:30

Tags: EDU | Konference | SolidCAM | SolidVision | SolidWorks

Solid Vision EDU konference v Hradci Králové - 1243Takový podtitul nesla EDU konference konaná ve dnech 16. a 17. října v Podnikatelském centru v Hradci Králové, pořádaná společností SolidVision. Prezentovaly se projekty, studentské soutěže z celého světa, vyhlašovali vítězové Celoroční soutěže 3D modelování v SolidWorks a představili se nejlepší konstruktéři Formule 1 v ČR za školní rok 2011/12. Konference se zúčastnilo 72 účastníků z 32 škol a k tomu zástupci firem používajících SolidWorks. Celoroční soutěže se ve školním roce 2011/2012 zúčastnili pouze dva studenti ze SPŠ Jedovnice.

Byli jimi Tomáš Němec s projektem vzduchové pistole a Jaroslav Nečas s modelem stavební míchačky. Studenti obdrželi od ředitele společnosti SolidVision Hynka Horáka věcné ceny. Účast studentů sice nevelká, až zarážející, ale je vidět, že na SPŠ Jedovnice s nadějnými studenty pracovat umějí. Vzpomeňme jejich úspěšného absolventa Radka Kovačku, jehož model leteckého motoru se stal vizuálem konference SolidWorks World 2011 v San Antoniu. Psali jsme o tom v reportáži z SWW i v samostatném článku o SPŠ v Jedovnicích.

EDU konference byla samozřejmě také o vzdělávání vyučujících v oboru CAD/CAM. V této souvislosti, mimo složení zkoušek v rámci certifikací, byli účastníci seznámeni s možností rozšířeného vzdělání v rámci udělené akreditace MŠMT firmě SolidVision – Konstruktér CAD a Programátor CNC. Oba programy jsou určeny nejen pro rozšíření znalostí, ale hlavně pro zvýšení kvalifikace ve strojírenských oborech.
Projekt VELO představil jeho autor David Vlk ze SPŠ Zlín a projížďku VELA v prostorách Podnikatelského centra si nenechali ujít nejen účastníci konference, ale i zástupci nezúčastněných škol, v centru sídlící firmy a studenti, kteří se přišli byť jen na chvilku podívat.
Vozitko VELO-1243

Mohlo by vás zajímat: