Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Počítačový dotykový stůl Lenovo IdeaCentre Horizont

Pondělí, 14 Leden 2013 14:07

Tags: 27 palců | All-in-One | Hardware | Horizon | IdeaCentre | Lenovo | SWW 2013 | Tablet

HORIZON_Hero_1303Společnost Lenovo oznámila na veletrhu CES 2013 uvedení IdeaCentre Horizon, prvního dotykového počítače spadajícího do kategorie All-in-One řešení. Tento počítač funguje jako velký tablet a může ho využívat i více uživatelů, například v horizontální poloze pro hraní her. V jeden okamžik totiž reaguje na dotek až deseti prstů. IdeaCentre Horizon ovšem lze postavit i klasicky a používat pro práci nebo sdílení multimédií. Na letošní výstavě CES získal tento výrobek ocenění jako nejlepší produkt v kategorii PC a tablety. Horizon využívá dotykové funkce Windows 8 a uvádí do života hry předních herních vydatelů Electronic Arts a Ubisoft způsobem, jaký hráči nikdy předtím neviděli. Horizon se také může snadno přeměnit na 27palcový vysoce výkonný počítač schopný zvládnout jakýkoli úkol.

Na veletrhu Consumer Electronics Show (CES) společnost Lenovo prezentovala i 39palcový širokoúhlý počítač s kódovým označením „Gamma“. Gamma, stále ještě první koncept, ilustruje výjimečné víceuživatelské možnosti zábavy, jaké může takto velký displej poskytnout, a svědčí o budoucím směřování společnosti Lenovo v oblasti práce na počítačích nové generace.
IdeaCentre Horizon se svou gigantickou obrazovkou, dynamickou grafikou a 10dotykovým ovládáním umožňuje maximálně využívat systém Windows 8 a přichází se speciální sadou příslušenství, včetně e-kostky nebo čtyř joysticků.
S inteligentním systémem nastavení polohy mohou uživatelé Horizon snadno položit naplocho a automaticky tak aktivovat víceuživatelské a vícedotykové rozhraní (UI) Lenovo Aura. Jeho velký podsvícený displej lze sledovat prakticky z jakéhokoli úhlu a díky jeho NVIDIA GeForce grafice vypadá bezvadně digitální obsah. O reprodukci zvuku se stará Dolby Home Theatre v4 audio. Horizon je osazen procesory Intel Core i7. Volitelně nabízí pohyblivý a prostorově úsporný stojan Horizon Multimode Table. Stojan umožňuje uživatelům měnit úhel a výšku umístění počítače, od zcela vodorovné polohy až ke svislé.
HORIZON_Hero_02-1303
Lenovo evidentně směřuje Horizon na herní trh, kde cítí velké odbytiště. Uvidíme, zda toto nebo podobná zařízení se budou hodit také profesionálním designérům, konstruktérům a projektantům. Vzhledem k tomu, jaký hardware a softwarové aplikace byly k vidění na zatím posledních konferencích společností Dassault Systèmes nebo Autodesk, můžeme téměř s jistotou předpokládat, že Horizont bude vhodný i pro aplikace zaměřené na tuto oblast. Možná hned blížící se SolidWorks World 2013, který proběhne  ve dnech 20.–23. ledna 2013 v hotelu Walt Disney World Swan and Dolphin v Orlandu na Floridě, něco napoví.
IdeaCentre Horizon bude celosvětově k dispozici v průběhu léta.

Mohlo by vás zajímat: