Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Uplatnění nacházejí studenti díky znalosti SolidWorks

Středa, 27 Březen 2013 11:45

Tags: Dassault | DS SolidWorks | Školy | Soutěž | Studenti

Dassault Systèmes,Hynek Horák-Drahomíra Drašnerová - 1313 3DEXPERIENCE Company, která se řadí ke světové špičce v oblasti softwaru pro 3D navrhování, tvorbu 3D digitálních prototypů a správu životního cyklu výrobků (PLM), se stala partnerem seriálu soutěží a konferencí pro studenty středních škol a jejich pedagogy. Studentská verze řešení SolidWorks neumožňuje mladým konstruktérům pouze osvojení efektivních postupů při 3D modelování, ale také provádění analýz a simulací, které ověřují využitelnost jejich návrhů ve skutečném provozu. Díky špičkovým konstruktérům má český průmysl nejen dlouhou tradici, ale také velmi dobré jméno v Evropě i ve světě.

Chtějí-li zůstat konkurenceschopní, musejí mít mladí konstruktéři nejen dobré nápady, ale také zkušenosti od svých předchůdců – a po ruce silné nástroje, které jim pomohou přenést myšlenky do uskutečnitelných projektů.

Těžko na cvičišti, lehko v praxi
Konstrukční 3D CAD systém SolidWorks si získal studenty po celém světě – snadností použití, mnoha dostupnými funkcemi, které už dávno překročily hranice pouhého 3D modelování, i okamžitou dostupností speciálních studentských licencí a školicích materiálů. Díky podpoře středních odborných škol a autorizovaných prodejců se silným odborným zázemím, mezi které patří i česká společnost SolidVision, mají navíc pravidelnou možnost poměřit si své schopnosti s vrstevníky.

„Pro studenty technických oborů je velmi důležité, pokud si naučené mohou vyzkoušet i prakticky. Účast v odborných soutěžích je přímo motivuje k dalšímu studiu a pomáhá upevnit dovednosti, které budou potřebovat při budoucím uplatnění,“ říká Drahomíra Drašnerová, ředitelka Střední průmyslové školy Hranice. Právě zde se 20. března uskutečnila celodenní soutěž v 3D modelování v SolidWorksu za účasti více než padesátky studentů. „Je pro nás ctí hostit nadané studenty z celé republiky a při zajištění soutěží spolupracovat s firmami, které jim dávají možnost vyzkoušet si nejmodernější technologie. I díky nim se nám daří připravovat pestrou výuku, která láká nové zájemce o studium.“

„Chceme-li skutečně podpořit české studenty-konstruktéry, nestačí jim pouze dát do rukou kvalitní software pro 3D konstruování a analýzy. Je také nutné naučit je s pokročilými nástroji efektivně pracovat,“ připomíná Hynek Horák, ředitel společnosti SolidVision, která je největším prodejcem řešení SolidWorks v České republice a mj. také trojnásobným držitelem ocenění President´s Club pro celosvětově nejúspěšnější prodejce SolidWorksu. „Úspěch naší společnosti roste a padá s úspěchy českých konstruktérů. Podpoře mladých talentů se tak věnujeme dlouhodobě. Pro školní rok 2012/13 jsme připravili celý seriál soutěží a konferencí, které studentům pomohou osvojit si praktické zkušenosti nezbytné pro uplatnění v českém strojírenství – od 2D skicování až po tvorbu 3D modelů a přípravu výkresové dokumentace.“

Podpora studentů v režii Dassault Systèmes
Všechny nejmodernější 3D CAD technologie – v jediném, snadno přístupném balíčku – jsou dostupné i českým studentům v rámci programu SolidWorks Education. Zajímavé a zábavné výukové materiály pomáhají středoškolákům i vysokoškolákům objevovat a prakticky využívat nové technické koncepty a rozvíjet schopnosti nutné k řešení komplexních projektů. S celosvětovou uživatelskou komunitou téměř dvou milionů CAD profesionálů v zádech můžeme SolidWorks najít ve více než 25 tisících vzdělávacích institucí po celém světě, včetně většiny z prestižních technických škol. Kromě speciální verze softwaru SolidWorks Education Edition či vzdělávacích materiálů a soutěží mohou studenti získat také certifikaci, která je dokladem jejich odbornosti při využívání softwaru SolidWorks k 3D modelování či navrhování konceptů šetrných k životnímu prostředí a která jim pomáhá při následném uplatnění v praxi.


Mohlo by vás zajímat: