Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Veletrh Reklama-Polygraf 2013 zve příznivce 3D tisku

Pátek, 12 Duben 2013 14:14

Tags: 3D tisk | Polygrafie | Reklama-polygraf | Tisk | Veletrh | Výstava

3D tisk na veletrhu-1315Jak jsme již psali v článku 3. dubna, bude letos veletrh vizuální a marketingové komunikace Reklama-Polygraf obohacen o zajímavá témata a trendy v oblasti tisku. Všichni návštěvníci a odborná veřejnost se mohou těšit na květnové interaktivní workshopy a praktické ukázky ze světa 3D tisku a 3D tiskáren. Organizátoři veletrhu se rozhodli sáhnout po tématu, které v současné době zažívá neuvěřitelný boom a na tradiční akci, jakou je veletrh Reklama-Polygraf nesmí chybět. Jedná se o technologii známou již nějaký čas a je dobré ji prezentovat všem, kteří o ní byť jen něco málo slyšeli, nebo ví.

3D tisk je proces, při kterém se prostřednictvím specifického zařízení vytvářejí trojrozměrné objekty z vhodného materiálu. Tisk po vrstvách je řízen ovládací elektronikou na základě programové předlohy. První patent na tento druh tisku sahá již do roku 1986. Zdokonalování a celková dostupnost 3D tiskáren zapříčinila, že jejich obliba se začala šířit v druhé polovině 90. let. Po roce 2003, kdy byl vývoj technologie urychlen vypršením některých patentů, se objevuje nová technologie polyjet, která pracuje s fotopolymerem, který se v tenkých vrstvách pokládá na podložku. Hlavice taví plast ze zásobníku a dvojrozměrně ho pokládá na podstavec, který se pohybuje ve třetím směru. V praxi je tato technologie vhodná i pro 3D tiskárny menších rozměrů, což dává předpoklady pro možnosti domácího nasazení. Odborníci očekávají, že za několik let bude 3D tiskárna běžně dostupnou technologií i pro domácí využití.

Nevýhodou tohoto tisku je hardwarová náročnost a relativně vysoké náklady na tisk. Ale i na toto vývojáři mysleli. Veletrh se bude snažit představit dostupná řešení 3D tisku pro segment reklamy a printu.

Součástí doprovodného programu vázaného k 3D tiskárnám bude zapojení této technologie do klasického výrobního procesu. Program ukáže možnosti nových technologií 3D tisku a modelování reklamních předmětů. Je připraven originální hrací plán veletrhu Reklama-Polygraf, který se bude na místě kašírovat na karton a označovat digitální ražbou. K tomuto hracímu plánu bude přiložena kostka a sada hracích figurek. Jedna figurka z přiložené sady se bude na veletrhu vyrábět v originální podobě na 3D tiskárně.

Neváhejte tedy s návštěvou veletrhu Reklama-Polygraf 2013 a přijďte obohatit své znalosti, dovednosti a touhu po vědění.

Více informací o veletrhu získáte na www.reklama-fair.cz.


Mohlo by vás zajímat: