Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Paříž ve 3D při stavbě Eiffelovky nebo pádu Bastily

Úterý, 07 Květen 2013 15:12

Tags: Dassault | Paris 3D Saga | Systèmes | Virtuální model

Eiffel-Dassault-Sys-1319Francouzské dějiny na vlastní kůži, téměř jako byste stáli na pařížských barikádách během revoluce nebo se ztráceli v ruchu středověké metropole, je možné teď prožít například pomocí tabletu. Softwarová společnost Dassault Systèmes vyvinula s historiky a vědci pařížského muzea Carnavalet virtuální model historie francouzské metropole „¨“. Svůj průmyslový software Dassault Systèmes zapojila do projektu, k němuž mají přístup všichni. Mohou si prohlédnout, jak vypadaly ulice Paříže v různých historických obdobích.

Nejde přitom jen o ledajakou animaci – 3D model totiž vychází ze skutečných plánů, obrazového materiálu, textových archivů, archeologických objevů a zachovalých budov. Odborníci na dějiny v každém modelovacím stádiu informace ověřovali.
Notre Dame Dassault-Syst-131Měsíce detailní vědecké práce vyústily v 3D prostředí, jímž si mohou zájemci projít historickou metropoli téměř jako by v ní žili. Na rozdíl od předků se ale mohou snadno posouvat v čase, navštívit barikády během Francouzské revoluce nebo se schovat v temných uličkách pařížského středověku. To přitom ale neznamená, že se nemůžete vzápětí vrátit do hektického světa moderního byznysu na La Défense.
Projekt, který nabízí propracovanou a interaktivní formou výuku dějin, prohlídku města nebo společnou zábavu s blízkými, k tomu využívá moderní technologie. Aplikaci „Paris 3D Saga“ pro iPad lze stáhnout na Apple Store – uživateli se tak v rukách ocitne 360° 3D prohlídka dostupná ve dvanácti jazycích, při níž si bude moci pustit videoklipy dokumentů nebo rozhovorů s experty.
Na speciálních stránkách pařížské historie
paris.3ds.com mohou návštěvníci volně sledovat stavbu významných světových památek jakými jsou Notre Dame, Bastila, muzeum Louvre nebo třeba Eiffelova věž. Autoři projektu vytvořili i obrazovou knihu a sadu DVD/Blu-ray.


Mohlo by vás zajímat: