Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Poslední den konference SolidWorks World 2014

Pátek, 31 Leden 2014 08:17

Tags: 2014 | Konference | SolidWorks | SWW | Uživatelé

ModelManiaStředa je posledním oficiálním dnem SolidWorks Worldu a naposled se ráno tísní davy na chodbě před přednáškovým sálem. Kongresové centrum v San Diegu je hostitelem i ještě větších konferencí, na kterých běžně bývá kolem 10 tisíc lidí (třeba Esri International User Conference) a tak zázemí běží jak na drátkách. Důkazem je bezvadně zvládnutá organizace snídaní i obědů. S vyhledáním svých dalších aktivit po hlavním programu si už pak musí účastníci poradit sami, ale nikdy není vidět někoho, kdo by vyloženě tápal a nevěděl, kam má jít. Hlavní program opět zahajuje úvodním slovem Aaron Kelly a hned po něm na pódium vchází Mark Schneider s výsledky soutěže Model Mania 2014.

Soutěžící v Model Manii měli jako v předchozích 15 ročnících za úkol co nejrychleji vymodelovat součástku zadanou výkresem a podrobit ji analýze.
V kategorii zákazníků skončil na prvním místě Tom Smith z firmy CHL Systems v rekordním čase 9:53, na druhém místě byl Andrew Lowe z DiMonte Group a na třetím Michael Wiggins z DeltaValve. V kategorii prodejců obsadil 1. místo Russell Richardson ze Solid Solutions v čase 11:19, na druhém místě skončil Radoslav Zavřel z firmy Schier Technik Slovakia, součásti společnosti SolidVision, a jako třetí se umístil Jay Patterson z The SolidExperts. Vítězům Model Manie budou zaslány grafické karty Nvidia K5000 a Nvidia Shield.
Vitezove modelmanie

Certifikační tým SolidWorks odhalil velké novinky. V roce 2014 SolidWorks představuje další tři certifikace, kterými jsou Certified SolidWorks Specialist – Mechanical Conceptual, Certified SolidWorks Associate – Mechanical Conceptual a Certified Specialist – 3DExperience Mechanical Conceptual. Do dne konání této prezentace bylo uděleno více než 100 000 certifikací pro uživatele na celém světě. Hovořilo se také o některých dalších připravovaných novinkách.

A u vzdělávání zůstáváme. Marie Planchard, ředitelka pro vzdělávání, představila učitele z Mt. San Antonio Community College (MSAC), Maxe Lizarragu a Jerryho Mirandu, kteří nabízejí program CSWA svým studentům jako součást studia. Při svých závěrečných zkouškách jsou studenti povinni skládat zkoušku CSWA, protože poskytuje studentům průmyslové potvrzení a zjednodušuje získání práce po absolvování. Aktuálně existuje více než 600 institucí ve více než 36 zemích, které nabízejí svým studentům certifikační programy CSWA. Spolupráce s institucemi, vysokými školami a univerzitami jako MSAC dává Marii Planchard emocionální odměnu, protože vidí, jak se studenti na celém světě během své kariéry každý den vyvíjejí s pomocí SolidWorks a certifikačních programů.
M Planchard ucitele MSAC-1405

Dalším bodem programu bylo zveřejnění výsledků pro seznam SolidWorks World 2014 Top Ten Brucem Holwayem. Po skončení volebního období jsou konečné výsledky následující:

  • Auto-hide components
  • Draw a line segment starting from the mid-point
  • Equal spacing option for linear patterns
  • Ability to rename a part or sub-assembly in the feature tree
  • Unlimited undo/redo
  • Pressing the ESC key should immediately stop the current calculation and return control to the user
  • Fillets and chamfers should be managed by the same feature
  • Ability to flip angle dimensions after they have been placed
  • Hole callout should include all instances on the same face
  • New Purge command

Poté ve stylu předchozích let přišla ochutnávka vylepšení, která uživatele budou moci testovat už v létě na beta verzi SolidWorks 2015. Tentokrát přišel ke slovu další z komiksových hrdinů CADman (Batman), který při boji se zločinem předvádí velké věci. Je pravda, že velká část zveřejněných vylepšení vzbudila zájem publika a několikrát dokonce zazněl bouřlivý potlesk.
CADman-1405

Ale to už byl poslední letošní příspěvek pro celé shromáždění a zbývala už jen filmová rekapitulace letošního ročníku, uvedená Bertrandem Sicotem, který také ještě předal ocenění platinovým sponzorům – firmám Dell, HP, Intel a Nvidia, bez kterých by se tato konference nemohla konat. Malým závěrečným překvapením pak bylo oznámení místa konání dalšího ročníku konference. Bude jím Phoenix v Arizoně ve dnech 8. až 11. února. Teplotně je zde počasí v tomto ročním období na tom stejně jako v Kalifornii nebo na Floridě, takže se dá předpokládat, že účastníci SolidWorks World 2015 rozhodně nezmrznou.
SWW2015-1405


Mohlo by vás zajímat: