Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Přikrývky v letadlech BA signalizují nálady cestujících

Středa, 02 Červenec 2014 10:57

Tags: Airways | B787 | British | Dreamliner | Přikrývky | Technologie

BA prikryvky-1427British Airways začala jako první letecká společnost na palubách svých letounů testovat hi-tech přikrývky. Jsou vyrobené ze speciálních optických vláken, která snímají mozkové vlny. Ty jsou pak přeneseny do povrchu pokrývky, která se zbarví podle aktuální nálady cestujícího: do modra v případě maximálního pohodlí, nebo do červených odstínů v případě nekomfortních pocitů. Účelem těchto přikrývek je podle emočního rozpoložení cestujících přizpůsobit formu palubního servisu konkrétnímu zákazníkovi a přispět tak k vyššímu pohodlí během letu.

Přikrývka by se v budoucnu mohla stát neocenitelným pomocníkem především pro palubní personál aerolinek, který tak bude přesně vědět, kdy je jejich zákazník nespokojený a co mu naopak dělá radost.
Kvalitní spánek, ať už na palubě letadla, nebo kdekoliv jinde, je základem nejen pro pohodlné cestování. Již v roce 2000 proto British Airways jako první aerolinka na světě přišla s převratnou inovací v osobní letecké dopravě – se sedačkami plně polohovatelnými do vodorovné polohy (pravda, jen v byznys a 1. třídě). Ke kvalitnímu spánku a celkovému odpočinku během letu teď mají nově přispět i šťastné přikrývky, které si mohla na vlastní kůži otestovat skupina dvanácti dobrovolníků, a to na palubě letounu B787 Dreamliner obsluhujícího trasu z londýnského Heathrow do amerického Newarku.

Na to, jak „šťastná přikrývka“ funguje, se podívejte na následujícím videu: