Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Exkluzivní představení Océ PlotWave 500 v ČR na MSV 2014

Pondělí, 01 Září 2014 16:02

Tags: Architektura | CAD | Canon | Hardware | Océ | PlotWave | Stavebnictví | Tiskárny | Velkoformáty

Oce PW500-1436Canon představil nový model tiskárny Océ PlotWave 500, další zdokonalení produktové řady s technologií Radiant Fusing. Tato velkoformátová tiskárna s barevným skenerem v jednom zařízení je určená pro černobílý tisk, skenování a kopírování středních objemů technické dokumentace. Nové zařízení vyplňuje mezeru mezi modely Océ PlotWave 340 a 360, určenými pro menší objemy technické dokumentace, a produkční tiskárnou Océ PlotWave 750. Tiskárna Océ PlotWave 500 je ideální pro využití při počítačem podporovaném projektování (CAD) a ocení ji zákazníci, kteří za rok tisknou mezi 7 a 25 tisíci m2.

Jedná se tedy především o klienty z oblasti architektury, strojírenství, stavebnictví, státní správy, služeb, výroby i komerční reprografie. Model Océ PlotWave 500 umožňuje při rozlišení 600 × 1200 dpi tisknout rychlostí až 10 stran formátu A1 za minutu. Jeho základem je vylepšená řídící jednotka a nejnovější generace tiskových hlav. Stejně jako u ostatních modelů této řady mají uživatelé zařízení Océ PlotWave 500 k dispozici dotykový panel, který vychází z technologie tabletů. S maximální kapacitou čtyř rolí médií umožňuje zařízení Océ PlotWave 500 potisknout bez přerušení až 730 m2 (800 bm).

Technologie Océ Radiant Fusing výrazně zkracuje čas potřebný pro zahřátí tiskárny. Průměrná doba od probuzení z režimu spánku do získání první vytištěné stránky u Océ PlotWave 500 nepřekračuje 30 sekund. Běžný je přitom mnohem pomalejší náběh, až okolo čtyř minut u ostatních technologií. Uživatelé tak mohou uspořit i více než hodinu tiskového času denně. Další výhodou technologie Océ Radiant Fusing je také ostřejší tisk. Tiskárna nevyužívá zapékací válec a k roztavení toneru dochází přímo na médiu. Díky použití odolných komponent s dlouhou životností ideálním strojem pro komerční použití. Navíc přináší úspornější provoz proti ostatním nabízeným technologiím. Energetických úspor dosáhla společnost Canon pomocí cílené spotřeby energie, která odpovídá pouze nezbytnému minimu pro každou tiskovou úlohu. Při tisku nedochází k žádnému plýtvání energií, a zároveň se výrazně snížilo vyzařování tepla i tvorba ozónu.

Stejně jako modely Océ PlotWave 340 a 360, i tiskárna Océ PlotWave 500 plně podporuje technologie cloudu. Nový model tak umožňuje tisk z cloudu (či skenování do cloudu) řídit pomocí mobilního telefonu nebo tabletu, navíc mohou uživatelé pro tisk i skenování využít jednotku USB Flash nebo počítačovou síť. K dispozici je i mobilní aplikace Océ Publisher Mobile, která umožňuje plný přístup k tiskárně právě z mobilních zařízení. Tiskárna Océ PlotWave 500 využívá univerzální programové vybavení Océ, které vypadá a funguje stejně na všech velkoformátových tiskárnách značky Océ. Uživatelé mohou definovat nastavení a spouštět úlohy na vícedotykovém displeji Océ ClearConnect, v ovladači nebo vytvářet celé tiskové úlohy stejně na všech barevných i černobílých velkoformátových systémech Océ. Shodné ovládání umožňuje definovat pro tiskárny Océ PlotWave 750, Océ PlotWave 340/360, Océ ColorWave 650 a Océ ColorWave 300 jednotná workflow.

Díky jednoduše dostupné procesní jednotce se může Océ PlotWave 500 pochlubit snadnou údržbou, a tedy i nižší časovou náročností servisu. Technici mají k dispozici vzdálený přístup k tiskárně včetně diagnostiky, což přináší zkrácení prostojů uživatelů.

Tiskárna Océ PlotWave 500 bude poprvé v ČR k vidění exkluzivně na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně (29.9.- 3.10. 2014). Návštěvníci si mohou novinku prohlédnout na stánku Canon (č. 15) v pavilonu A1.


Mohlo by vás zajímat: