Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Soutěž Fly Your Ideas pro studenty

Čtvrtek, 13 Listopad 2014 14:13

Tags: Airbus | Design | Fly Your Ideas | Inženýrství | Marketing | Soutěž | Student | Věda

Airbus FYI-1446Airbus v rámci čtvrtého ročníku soutěže Fly Your Ideas vyzývá další generaci studentů, aby dali prostor své představivosti a zkusili znovu navrhnout nové koncepty spojené s leteckou dopravou. Fly Your Ideas je celosvětová soutěž, která se pod patronátem UNESCO z roku 2012 koná jednou za dva roky. Výzva nabízí studentům jedinečnou příležitost vyzkoušet si práci s týmem odborníků z oblasti letectví na reálných problémech, které jdou nad rámec samotných letadel. Studenti tak mají možnost uplatnit svou kreativitu ve výjimečném vzdělávacím prostředí, které jim dá výhodu na vysoce konkurenčním trhu práce.

Soutěž je určena pro studenty všech národností a všech oborů - od inženýrství k marketingu; od vědy k designu.

„Inovace je jádrem společnosti Airbus. Právě silný průkopnický duch stojí za tím, že Airbus je předním výrobcem letadel. Lidé z Airbusu jsou poháněni neklidnou touhou najít lepší způsoby létání, a letošní výzva Fly Your Ideas je právě taková. Každý student s vizí a úsilím udělat ze světa lepší místo je v soutěži vítán. Umíme zařídit, aby inovace byly převedeny do praxe, a vaše nápady bereme vážně,“ řekl v americkém Ústavu pro letectví a kosmonautiku v Atlantě Charles Champion, výkonný viceprezident pro inženýrství společnosti Airbus.

Ročník 2014 navazuje na úspěch předchozí edice, do které se zapojilo více než 11 000 studentů, což představuje více než 600 univerzit a zhruba 100 zemí. Vítěz z minulého roku, Team Levar, je skupina pěti studentů designu z univerzity v brazilském Sao Paulu, která vytvořila inovativní stolní vzdušný hokej inspirovaný vzduchovým polštářem pro nakládání a vykládání zavazadel, který by mohl snížit pracovní zátěž manipulátorů se zavazadly na letišti. Registrace pro Fly Your Ideas 2015 byla otevřena v červnu 2014 a nápady je možné podávat od září letošního roku. Studenti se musí zaregistrovat jako tým tří až pěti členů na www.airbus-fyi.com. Vítězný tým obdrží 30 000 EUR a bude mít možnost rozvíjet svůj návrh přímo s inovátory z Airbusu. Se zhruba 500 patenty ročně a s partnerstvím s prestižními univerzitami po celém světě je Airbus předním výrobcem letadel a katalyzátorem globálních inovací. Airbus je přesvědčen, že otevřená mysl a spolupráce podněcuje větší inovace, které jsou klíčem k zajištění podnikatelské výkonnosti a slibné budoucnosti pro leteckou dopravu.


Mohlo by vás zajímat: