Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

NICOM kurzy – když vám je Max málo

Pátek, 16 Leden 2015 08:46

Tags: 3ds Max | Autodesk | Grafika | Kurzy | Nicom | Vzdělávání

Nicom2Užitečné pluginy a scripty pro 3ds Max
Znáte to, s Maxem pracujete už léta, znáte skoro každé jeho zákoutí a víte, že to určitě umí, ale buď nevíte jak na to a nebo je to prostě tak komplikované, že se vám do toho ani trochu nechce. Přitom řešení je obvykle na internetu spousta v podobě pluginů a scriptů, které stačí nainstalovat nebo vyvolat Maxscriptem a všechno je najednou snažší. O to víc, když spousta těchto scriptů a pluginů je k sehnání za nula peněz. Mrkneme se tedy na pár užitečných nástrojů a na místa, kde je táhnout.

Stereo Camera a Autodesk exchange apps
3d filmy znáte určitě všichni, někdy z toho bolí hlava, když na to koukáte dlouho, ale i tak je to nesrovnatelný zážitek s klasickým placatým filmem. Jak to ale udělat doma v Maxu? Řešením je plugin zvaný Stereo Camera, který poskytuje přímo Autodesk a to zdarma. Je dostupný od verze 2014 jakou součást předplatného (Subscription) a od verze 2015 dokonce úplně pro všechny, takže si ho klidně můžete nainstalovat třeba do vaší zkušební verze.
Ke stažení je na webu: apps.exchange.autodesk.com

Nicom1-Stereo Camera-1503

Autodesk exchange apps je databáze rozšíření a scriptů pro všechny produkty Autodesku. Některé jsou zdarma, některé placené. Každopádně je tu velká spousta zajímavých nástrojů, které vám mohou usnadnit práci.

Legolizer a Scriptspot
Představte si, že potřebujete v Maxu postavit něco z Lega, už jen ta představa je na dlouho. Není ovšem nic jednoduššího než zapátrat, jestli náhodou někdo už podobný problém neřešil a jestli taky neměl větší schopnosti či odhodlání dotáhnout to dál. A měl. Script se jmenuje Legolizer a dokáže proměnit cokoliv v Lego.
Ke stažení je na webu: www.scriptspot.com

Nicom2-Legolizer-1503

Scriptspot je jedna z velkých databází scriptů a pluginů pro 3ds Max a taky pro SketchUp. Mimo hotové nástroje zde můžete najít i spoustu užitečných návodů jak si vytvořit vlastní nástroje.

Debris maker a Plugin Free
Potřebujete zbourat zeď, ale nechce se vám ji stavět cihlu po cihle? Nebo by jste potřebovali přidat do vaší už tak vyladěné scény pár organických prvků, květin nebo kamenů? Odpovědí je opět script. Proč se s tím modelovat, když jsou vychytávky, které to umí generovat a vy to pak jen umístíte jak potřebujete. Debris Maker je tvůrce procedurální geometrie a je stejně jako oba předchozí pomocníci zdarma.
Stáhnout jej můžete na webu: www.pluginsfree.net

Plugin Free, jak název napovídá je nabízí celou škálu pluginů pro nejrůznější 3d programy zdarma. To zdarma je ale třeba brát trošku s rezervou. Některé jsou skutečně zdarma a některé mají zdarma jen zkušební verzi. Je to tedy mírně zavádějící, přesto velmi užitečné.

Nicom3-Plugin Free-1503
Webů, na kterých naleznete řešení pro tvorbu často se opakujících nebo složitých operací je celá škála, toto byla malá ochutnávka těch nejrozšířenějších.
Nevěřili byste, na kolik věcí někde existuje script nebo plugin, který vám usnadní život, když ale budete potřebovat prohloubit svoje znalosti v Maxu, navštivte některý z našich pokročilých kurzů na: www.nicom.cz


Mohlo by vás zajímat: