Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Autodesk Inventor 2016 používá jakýkoli CAD formát

Pátek, 03 Červenec 2015 09:26

Tags: 2016 | Autodesk | CAD | Data | Inventor | multiCAD | Nicom | Školení | Vzdělávání

Autodesk-Inventor-2016-Import-CAD-1527Název článku může být zavádějící, tak tedy ano, ne zcela jakýkoli CAD formát, ale rozhodně ty nejdůležitější. Může se tak stát TOP CAD produktem, který asociativně propojuje vlastní data s ne-nativními hlavními formáty CAD souborů. Opravdu pokrývá ty nejdůležitější: SolidWorks, CATIA, NX, Pro Engineer a PTC Creo. Proč by se měl stát současným TOP CAD produktem je zcela jasné. V současnosti existuje spousta multi pracovišť s různými CAD produkty.

Důvody mohou být různé, ale věřte, že v průmyslové praxi to tak opravdu funguje. Nyní je tedy možnost pracovat s jedním CAD produktem – Autodesk Inventor 2016. Velkou výhodu tato multiCAD operabilita přináší také uživatelům CAM, kteří se dennodenně musejí potýkat s různými formáty dat od svých klientů. Obdobnou myšlenku již mohli zaznamenat uživatelé produktu Navisworks. Funkčnost produktu Autodesk Inventor 2016 slibuje multicadovský proces návrhu modelování.

Autodesk-Inventor-2016-Import-CAD

Jak to všechno dohromady může fungovat, ví pouze vynálezci Vynálezce, tedy vývojáři aplikace Inventor. Jak vše probíhá v praxi, se můžete přesvědčit na rozdílovém školení společnosti NICOM, a. s., autorizovaného školicího střediska Autodesk. Neváhejte a navštivte kurz Novinky v Autodesk Inventor 2016. Můžete tedy načíst některý z podporovaných uvedených typů CAD souborů, a to buď jen součásti nebo sestavy, rovnou do součásti nebo sestavy aplikace Inventor. Můžete dokonce získat kusovník zdrojových souborů přes dialog kusovníku aplikace Inventor. Na druhou stranu je na místě otázka, jak se chová taková sestava či součást při dalším modelování. Ten, kdo si myslí, že tato funkčnost bude 100%, je asi trochu naivní a věřte, že s problémy se určitě setkáte. Na které jsme při testování narazili my, vám představíme na výše uvedeném školení. Můžeme snad aspoň na závěr prozradit, že lépe se chovají multiCAD součásti a sestavy při modelování zespodu nahoru, než opačně, tedy se shora dolů, tzv. TOP-DOWN design.
Ochutnávkou je také podložení výkresů DWG. Ti, co v aplikaci Inventor již pracují, ví, že ne vždy se ze 2D geometrií načtenou z DWG pracuje úplně ideálně a právě podložení výkresů přispívá k efektivnější práci v oblasti náčrtu. Neváhejte, navštivte naše autorizovaná školení Autodesk Inventor!

Autodesk ATC tým NICOM, a. s.


Mohlo by vás zajímat: